Lastik Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden ayrılarak Lastik-İş Sendikası ile tek başına masaya oturan Goodyear ile sendika koronavirüs salgınında normalleşmeye geçilmesi ile birlikte dördüncü oturumu yaptı. 

İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan 1500 işçiyi ilgilendiren görüşmeye Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, Genel Merkez Yöneticileri, şube başkanları ve iş yeri temsilcileri, Goodyear İnsan Kaynakları Direktörü Selda Kalleci, Endüstri İlişkileri Müdürü Sedat Demir, Hukuk ve Uyum Müdürü Seçkin Savaşer katıldı.

10 Ocak’ta başlayan görüşmeler nihayet tamamlandı ve sendika işçilerin talepleri doğrultusunda bir sözleşmeye imza attı. Eşit işe eşit ücretin korunduğu sözleşme ile ilgili açıklama yapan Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Lastik Toplu İş Sözleşmesi'nde olduğu gibi ilk 6 ay yüzde 7, ikinci, üçüncü 6’ncı ay enflasyon, dördüncü 6 ay ise enflasyon artı 1 puan zam yapıldı. 2021 yılının başında işçilere 5 bin lirası borç, 3 bin lirası hibe para verildi. Aynı zamanda destek hizmetleri işçilerine ise 2 bin lirası hibe, 3 bin lirası borç para verildi.  Destek hizmetleri işçilerine tamamlayıcı sağlık sigortası hakkı alındı. Kazanılmış haklarımızdan asla taviz vermedik. Bu sözleşme bizim için önemliydi. Tüm arkadaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.