Lastik İş Sendikası genel merkeziyle ters düşen Yusuf Bayraktar, suskunluğunu bozarak çok sert konuştu.

İşte Bayraktar’ın son açıklamaları:

Saygı değer arkadaşlar;

Önceki yayınlamış olduğum yazılarımda da belirttiğim gibi bana yönelik yalan yanlış algılarla yaşatılmaya çalışılan sıkıntılı süreç ve yok etme çalışmalarının neden yapıldığı kimlerin projesi olduğuyla ilgili zamanı geldiğinde bilgilendirme paylaşımları yapacağımı sizlerle paylaşmıştım.•Bugünde sizlerle 23-24 Şubat 2019 yılında yaptığımız olağan genel merkez kongremizden sonra yerel basınımızda benim ve sayın genel başkan SARI’nın yapmış olduğu bazı açıklamaları sizlerle paylaşmak istedim.

•Kongremizden sonra yerel basınımıza yeni seçilen “Genel başkanımızı ve yönetimini kutluyorum. Delegemiz hür iradesini kullanmıştır. Delegelerimizin kararına Saygı duyuyorum, Yeni seçilen yöneticilerimize başarılar diliyorum.” Şeklindeki destekleyici ifadelerim kayıtlarda yer almaktadır.

•Bu ifadelerimin akabinde yerel gazetelerimizden birinin köşe yazarıyla yapmış olduğum röportajda kongremizle ilgili ve önümüzdeki süreçle ilgili ifadelerimde sayın Genel başkanı ve yönetimini desteklediğimi tekrar ederek önümüzdeki süreçte kazanılmış haklarımızın korunması, geliştirilmesi ve temsilci seçimlerinin yapılmasıyla ilgili düşüncelerimi de belirttiğim samimi bir sohbetimiz oldu.

•Bu sohbet gazetede yayınlandıktan sonra sendikamızın sayın Genel sekreteri beni telefonla arayarak Gebze şube binasında benimle görüşmek istediklerini söyledi. Bir şube başkanı olarak görüşülmek üzere genel merkez binamız değil, görev yaptığım şube binamız değil, Gebze şube binamızın seçilmiş olması bana çok ilginç gelmesine rağmen davete icabet ettim.

•Davetin konusu yukarıda belirttiğim köşe yazarıyla yapmış olduğum sohbet mahiyetindeki söyleşiydi;

•Sayın genel sekreter yayınlanan yazının bir yere kadar çok güzel olduğunu, bir yerden sonra çok kötü olduğunu söyleyerek basından uzak durmam gerektiğini, temsilci seçimi istememem gerektiğini söyledi.

•Ben de kendilerine seçilerek göreve gelmiş bir kişi olarak seçimin daha doğru bir karar olduğunu ve hizmet kalitesini arttıracağını fabrikalarımızda çalışan arkadaşlarımız içerisinde bu görevleri yapabilecek çok bilgili, donanımlı arkadaşlarımızın olduğunu söyleyerek seçilen kişinin tekrar seçile bilmek için daha özverili çalışıp, daha kaliteli hizmet sunabileceğini, “seçilen kişinin seçen kişiye hizmet edeceğini, atanan kişinin ise atayan kişinin kapasitesi ve zihniyeti ne olursa olsun o kişiye yandaşlık yapacağını” düşündüğümü ve bu konuda ısrarcı olduğumu kendisine ilettim.

•Rahmetli başkan döneminde neden temsilci seçimi istenmedi diye sorulduğunda:

•Rahmetli Genel başkanımızın göreve geldikten çok uzun süre sonra temsilcilerimizi atamayla göreve getirdiği hepimiz tarafından bilinmektedir.

•Rahmetli genel başkanımız faklı bir Liderdi. Onun döneminde temsilcilerin yöneticilerin çokta fazla sorumlulukları yoktu çünkü bütün sorunları kendisi çözüyordu.

•Rahmetli genel başkanımız kendini ispatlayıp kanıtladıktan ve insanları kendine güvendirip inandırdıktan sonra temsilcileri atamayla göreve getirmiştir. Çoğu arkadaşımız bu durumdan rahatsız olmamış ve çoğu kimse bu uygulamayı sorgulamamıştır.

•Hiçbirimiz rahmetli başkanımızın yaptıklarını tek başına yapamayacağımıza göre sendikamızın her kademesinde görev yapan arkadaşlarımızın o döneme göre şimdiki yeni dönemde çok daha fazla önemi var.

•Sayın genel başkan SARI benden KARACAN olmamı beklemeyin ben KARACAN’ın yaptıklarını yapamam onun gibi bir Lider olamam ve buna benzer ifadeler kullanarak kendi durumunu ortaya koymuş ,rahmetli genel başkanımızın kurduğu düzeni tek başına sürdüremeyeceğini ifade etmiş, olmasına rağmen Rahmetli Genel başkanımızın uzun yıllar sonra kendine has olarak kurduğu sistemi genel başkan SARI’nın göreve gelir gelmez kendi menfaatine ve rantına daha uygun geldiği için bu sistemi sürdürmeye çalışmasını doğru bulmuyorum.

• Lastik-iş in diğer bölgelerinde doğru olan yapılarak temsilciler göreve seçimle getirilirken Kocaeli’n de örgütlü olduğumuz fabrikalarımızda neden temsilciler göreve seçimle getirilmiyor. Şeklinde cevap verdikten sonra,

•Basından uzak durmam gerektiğiyle alakalı ifadesine cevaben ben şube başkanıyım yeri ve zamanı geldiğinde gerek gördüğümde basına açıklama yapabileceğimi, buradaki amacımın mücadeleye katkı sunma olduğunu belirterek kimsenin benden konu mankeni olmamı isteyemeyeceğini, uysal koyun olmamı beklememesi gerektiğini kendilerine ilettim.

•Sayın genel sekreterin bu açıklamalarım üzerine böyle devam edersen arkadaşların senin hakkında kötü düşünür. Şeklindeki beni hedef gösterici ve tehdit edici ifadeleri beni çok rahatsız etti ve kendisine beni tehdit mi ediyorsunuz tehdit edecekseniz adam gibi tehdit edin şeklinde cevap verdiğimde tehdit etmiyoruz ancak böyle davranmanı istemiyoruz şeklinde ifadeler kullandı.

• Bende kendilerine görev sürem içerisinde emekçi arkadaşlarım için bütün özverimi bütün değerlerimi ve yüreğimi ortaya koyarak en iyi hizmeti sunmaya çalıştım. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğimi kendilerine ilettim ve oradan ayrıldım.

•Bu görüşmeden birkaç gün sonra görev yaptığım yönetici arkadaşlardan bazıları makamıma gelerek aynı genel sekterimizin kullandığı ifadeler gibi seçim istiyor olmamın görevdeki temsilci arkadaşlar arasında rahatsızlık uyandırdığını söylediler. Görevde olan temsilci arkadaşlarımdan böyle bir tepkinin geleceğini düşünmediğim için yöneticilerimin ifadelerini seçimle göreve gelen biri olarak hiç dikkate almadım. Atama zihniyeti taşıyan insanların hangi akla hizmet ettiklerini anlamış değilim. Doğru da bulmuyorum.

• Her zaman demokrasinin gereği olan ifade özgürlüğü, seçme seçilme hakkı, bilgi edinme hakkı gibi hakların sonuna kadar savunucusu oldum olmaya da devam edeceğim.

•Yine yaşadığım bu olayların akabinde sayın genel başkanımız SARI’nın gazetelerimizden birinin köşe yazarına giderek yapmış olduğu röportajında şahsımla ilgili; “Lastik iş bünyesinde Kocaeli şube başkanı dışında kimseyle problemi olmadığını söylemesi"

röportajının devamında Goodyear da uzun yıllardır çok başarılı bir şekilde görev yapmış olan temsilci Hasan KIRGEÇ’in görevden alınmasının gerekçesini “Hasan KIRGEÇ Kocaeli şube başkanının dolduruşuna gelmişti” şeklindeki ifadesinde dolduruşun ne anlama geldiğini açıklamadan saçma sapan gerekçe ile görevden alma olayını şiddetle kınadığımı kendileriyle paylaşmıştım.

•Oysaki genel başkanın basınla yaptığı birçok röportajında “Bizim için sadece siyah beyaz olmayacak griye de hitap edeceğiz. Ben bu Lastik İş Sendikası’nı babamın evinden getirmedim. Bizi isteyen istediği gibi eleştirebilir. Her konuda hesap verebilir durumdayım’ şeklindeki ifadelerine bakıldığında yapmış olduğu uygulamaların ve yapmış olduğu açıklamaların ne kadar birbirine tezat oluşturduğu apaçık ortadadır.

•Genel başkan SARI‘nın yine basındaki ifadelerinde “Yusuf BAYRAKTAR ben kara kutuyumdedi ondan sonra onu sildim“ şeklindeki ifadesinde ben kendisine öyle bir ifade kullanmamama rağmen ve onun düşüncesinde ne varsa o tarzda bir bilgiye sahip olmamama rağmen ve hatta benim dışımda hiç bir yönetici arkadaşımın fabrikada görev yapan arkadaşlarımın bilgilerinin olmadığını sanmama rağmen benimle alakalı saçma sapan ifadeler kullanarak beni hedef yapmasını şaşkınlıkla karşılıyorum.

•Bu sendikada doğru yanlış, haklı haksız, adaletli adaletsiz yapılan ne varsa eski genel merkez yöneticileri olarak genel başkan SARI Genel başkan yardımcısı sosyal tesisler genel müdürü Nejdet ULUSOY ve genel merkez eski yöneticileri yani imza yetkisi olan kişiler olarak her şeyi onların bildiğini düşünüyorum. Onların bizlere anlattığının dışında bir şey bilme şansımız kesinlikle yoktur.

•Sayın Genel başkan yardımcımız Nejdet ULUSOY’un kongremiz öncesinde sendikamızın otelinde baş başa oturduğumuz esnada kongreyi neden hemen yapmıyorsunuz Rahmetli Genel başkanımız süreci başlatmış takvimi açıklamıştı. Neden hızlı hareket etmiyorsunuz dediğimde Yusuf bilmediğin şeyler var hesabı denkleştirmeye çalışıyoruz şeklindeki ifadesi bende ciddi anlamda merak uyandırmıştır. Neyin denkleştirmesiyse bunu da anlaya bilmiş değilim.

• Bu sendikanın bir üyesi olarak bütün üyelerimizin olduğu gibi benim de bilgi edinme bilgiye ulaşabilme sorma sorgulayabilme geçmişiyle geleceğiyle sendikamızı konuşup tartışa bilme hakkım olduğunu düşünüyorum.

•Ayrıca bir şube başkanı olarak emekçi kardeşlerimizin bana yüklemiş oldukları sorumluluk ve hak hakikat davasıyla alakalıda sendikamızda nelerin olup nelerin bittiğini detaylı bir şekilde bilmem gerektiğini düşünerek bunu merak etmenin araştırmanın bir sorun, sıkıntı teşkil etmemesi gerektiğini düşünerek bizim gibi yöneticilerin sorgulamamasının merak etmemesinin işi oluruna bırakmasının sorun ve sıkıntı teşkil ettiğini düşünen birisiyim.

•Rahmetli genel başkanımızla beraber yola çıkmış, kendi ifadesiyle yoldaşlık yapmış kişi ve kişilerin geçmiş dönem sorgulanmamalı şeklindeki ifadelerini doğru bulmuyorum.

•Bu sendikanın geçmişi de bizim, geleceği de bizim.

•Geçmişte de siz vardınız şimdide siz varsınız kim neyi merak ediyorsa gönül rahatlığıyla çıkıp bunlara cevap verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

•Ben geçmişim adına da geleceğim adına da hangi şartlarda hangi ortamda olursa olsun bunun adı kutudur, sandıktır, sepettir, valizdir her kim ne anlıyorsa ne düşünüyorsa hesap vermeye hesap sormaya hazırım.

•Sayın genel başkan SARI kendi ifadenle sadece benimle sorununun olduğunu söylüyorsun benimle ne sorunun varsa, ne derdin sıkıntın varsa, ne problemin varsa, gel hepsini tartışalım bu sorunundan, bu probleminden, bu sıkıntından kurtul.

•Neden dün değil de bugün konuşuluyor olmasının cevabını vermeye

•Nejdet başkanın denkleştirmeye çalışıyoruz şeklindeki ifadesinin ne anlama geldiğini

•Adaletli, demokratik, şeffaf, özgürlükçü davranılıp davranılmadığını

•Bugüne kadar alınan kararların doğruluğunu yanlışlığını

• Bu mücadelede kim ne kadar bedel ödemiş, emek sarf etmiş katkı sunmuş dürüst ve adaletli olmuş

•Sayın genel başkan SARI’nın daha önceki ifadelerinde hain, kılık, mafyamatik, kucağa oturmak şeklindeki İfadelerinin ne anlama geldiğini bu anlamlara uygun kişi veya kişilerin kimler olduğunu tartışmaya her zaman hazır olduğumu tüm emekçi kardeşlerimle ve kamuoyuyla paylaşmak isterim.