Özellikle Ormanlarıyla anılan Kastamonu il ve ilçelerinde yaşanan sel felaketinde taşan derelerde görünen Tomrukların nasıl çevresine hasar verdiği Köprüleri hatta çok katlı binaların yıkılmasında önemli faktör olduğu acı tecrübeyle öğrenildi.

Karadeniz’de yaşanan bu felaket sonrası batı Karadeniz’de bulunan Sakarya ve çevresindeki yerleşim yerlerindeki Orman işletmelerine ait Tomruk depoları gündeme gelmeye başladı.

Akyazı Mudurnu Deresi çevresinde Dokurcun Mahallesinden başlayan Akyazı ilçe merkezine kadar uzanan ve bir çok yerde dere kenarında hatta dere yatağında bulunan Orman İşletmesine bağlı Tomruk depoları yaşanan felaket sonrası ilçe halkını tedirgin ediyor.

İlçe halkının son günlerde sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda ''Akyazı, Kastamonu Bozkurt ilçesine benzemesin. Bir an önce Mudurnu deresi kıyısında bulunan Tomruk depoları Dere kıyısı ve dere yataklarında alınıp dere yataklarından uzak bölgelere taşınsın. Olası Mudurnu Deresi taşkınında en büyük hasarı bu Tomruklar verecek paylaşımlarda bulunuyorlar

TEMMUZ AYINDA YAŞANAN TAŞKINDA TORMUKLAR MUDURNU DERESİNE SÜRÜKLENMİŞTİ!

Geçtiğimiz Temmuz ayında yaşanan sel felaketinde Akyazı'da  bir kişi hayatını kaybetmişti. Aynı sel felaketinde  Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait depodaki tomruk ve malzemeler de sel suları ile Mudurnu Deresi'ne sürüklenmişti. Mudurnu Deresi Köprüsü altında biriken tomruklar, çevredekiler tarafından alınmak istenirken, orman muhafaza memurları izin vermedi. (akyazi.net)