TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürpınar, mesajında 17 Ağustos 1999 depremini hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemiz ve dünyada sağlık problemlerinin tartışıldığı, Koronavirüs - Covid 19 tehlikesi gölgesinde, karşılıklı bayramlaşma imkanına sahip olmadığımız, maskeli ve sosyal - fiziksel mesafeli olarak yaşam şeklimizin değiştiği, 17 Ağustos 1999 Deprem felaketinin 21'inci yıldönümünün yaklaştığı bir dönemde, dini bayramlarımızdan birine daha kavuşmanın buruk sevincini yaşıyoruz.

Bölgemizde ve ilimizde yaşadığımız l7 Ağustos 1999 Deprem felaketinden uzaklaştıkça yenisine yaklaşıyoruz, Bayram sonrası 21'inci yıldönümünü yaşayacağımız 17 Ağustos 1999 deprem felaketinde yaşadıklarımızı tekrar yaşamamak, can ve mal kayıplarını azaltmak, yok etmek adına gerekli hazırlıkların yapılmasını, ülkemizde ve dünya üzerinde koronavirüs tehlikesinin yok edilmesini, tarım başta olmak üzere, üretim ve istihdama yönelik politikaların geliştirilmesini, ekonomik sıkıntılarımızın, işsizliğin, toplumsal sorunlarımızın giderilmesini ve yapı stokumuzun güvenli hale getirilmesini arzu ediyoruz.

Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir, Sosyal hayatımızda birlik, beraberlik ve dayanışmanın simgesidir. İnsanların dostluk içinde sorunlarını çözdüğü ortak değerlerdir. Bu nedenle;

Karşılamaya hazırlandığımız, bayram ve sonrasında, ülkemizde ve dünyada yaşanan Koronavirüs tehlikesinin yok edilmesi, depremlerde meydana gelecek can ve mal kayıplarını azaltmak adına gerekli çalışmaların yapılması, toplumsal barışın sağlanması, gerginliğin yerini dostluğun, düşmanlığın yerini kardeşliğin, bencilliğin yerini dayanışma ve paylaşmanın alması, yaşadığımız toplumsal sıkıntılarımızın giderilmesi temennisi ile;

Kurumunuzun yönetici ve çalışanlarının, İnşaat Mühendislerinin ve sevgili ailelerinin ve tüm halkımızın Kurban Bayramını kutluyor, sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu geçirmeniz dileğiyle."