Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, şehirde son zamanlarda sıkça sorulan 'SGK Kavşağı hatalı inşa ediliyor' iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 

Yola geçici olarak atılan asfalt nedeniyle vatandaşların köprünün alçak olduğu kanısına kapıldığını ifade eden Gürpınar, "SGK kavşağı projesine uygun ve Karayolları standartlarında inşa ediliyor. Oradaki yükseklik tamamen standart ölçüde" dedi.

Adnan Menderes ve Orhangazi Caddeleri'nin kesiştiği güzergah üzerinde yer alan bu köprünün tahliyesi için kurulan iskele ve kalıbın vatandaşların dikkatini çektiğini anımsatan Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, "Mevcut asfalt kotuna göre kıyaslandığında köprü düşey açıklığının yetersiz olduğu yanılgısına düşürmektedir. Ancak Büyükşehir Belediyemizce projeleri hazırlanan bu köprü projesi tamamlandığında herhangi bir hata olmadığı köprünün en dar yerinde düşey açıklığın 4.50 m olduğu açıkça anlaşılacaktır." dedi.

Söz konusu bu katlı kavşak projesinin yerleştiği konum itibariyle mevcut arazi şartlarına uygun olarak tasarlandığını ve kavşak kollarının eğimlerinin Karayolları standartları çerçevesinde projelendiğini söyleyen Gürpınar, "Projenin tamamı incelendiğinde şu anda yapımı devam eden ard germe köprüyle beraber tüm bağlantı kollarının, Erenler –Adapazarı istikametine geçişi sağlayan Koru caddesinin-Kışla caddesinin ve bölgedeki mevcut binaların, Serdivan istikametine geçişi sağlayan 922. Sokak- Maltepe Caddesinin - Vagon sokağın ve yine bölgedeki tüm mevcut binaların kotlarıyla tam bir bütünlük içinde olduğu ortadadır. Tasarımlar yapılırken mevcut topoğrafya, bölgedeki vatandaşlarımızın bina girişleri, mevcut altyapı tesisleri vb. tüm faktörler göz önüne alınarak ve yürürlükteki tüm mevzuat ve şartnamelere uygun olarak gerçekleştirilmiştir." dedi.

Projenin en başından itibaren ihale dosyasındaki kotlara birebir sadık kalınarak devam ettiğini kaydeden Gürpınar, "Bölgedeki tüm altyapı tesisleri geçen yıl ihaleye çıktığımız dosya kapsamındaki kotlara göre deplase edilmiş ve uygun derinliğe alınmıştır.
​Vatandaşlarımızın biraz daha sabırlı olmalarını rica ediyoruz." dedi.