Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karşılık gelen 6-12 Mart haftasına ait vaka sayılarını açıkladı. Tabloyu sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Koca, "İllerimizde 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık toplam vaka sayılarını harita üzerinde görebilirsiniz. Tedbirlere uyarak normalleşmek mümkün." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın açıkladığı tabloya göre Sakarya'da bir haftada 100 bin kişide 90,15 kişide koronavirüs tespit edildi. 

SAKARYA'DA VAKA SAYILARI DÜŞTÜ
Geçtiğimiz haftaya göre Sakarya'daki haftalık vaka sayısında azalma görüldü. Sakarya'da son olarak 27 Şubat - 5 Mart tarihleri arasında 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısı 139,93 olarak açıklanmıştı.

TURUNCU OLDUK AMA...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı haftalık vaka sayılarına göre Sakarya, risk haritasında 'turuncu' renk oldu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Mevcut durum devam edecek" açıklaması nedeniyle Sakarya bu hafta da kırmızı renkte kaldı. Sakarya'da 'kırmızı' renkteki kısıtlamalar bu hafta da devam edecek.

ESNAFIN UMUTLARI HAFTAYA KALDI
Sakarya'da esnafların kentteki vaka sayılarının düşüşe geçmesi nedeniyle umutlu bir bekleyiş içine girmişti. 2 haftadır çok yüksek riskli iller arasında yer alan Sakarya bu hafta da yine kırmızı renkte kalmasıyla Sakarya esnafının hayalleri bir sonraki haftaya kaldı.