5 SİVİL ŞEHİT OLDU
Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Güleç Mahallesi kırsalında orman işçilerini taşıyan aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin önceden yerleştirdiği el yapımı patlayıcı infilak etti.  Bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.  Diyarbakır Valiliği, Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 5 kişinin şehit olduğunu bildirdi. Sakarya’da görev yapan siyasiler sosyal medya hesabından kınama mesajı yayımladılar.

KALLEŞ YÜZÜNÜ GÖSTERDİ
Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, “İnsanlığın içerisinden geçtiği bu zor günlerde terör örgütü PKK, kalleş yüzünü bir kez daha gösterdi. Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde terör örgütünün menfur saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun” dedi.

BAŞ SAĞLIĞI DİLERİZ
Hendek Belediye Başkanı Turgut Baboğlu, “Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde orman kesimine giden vatandaşlarımızın bulunduğu araca yönelik düzenlenen hain saldırı sonucunda şehit olan 5 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Aziz milletimize baş sağlığı dileriz” ifadelerinde bulundu. 

MENFUR SALDIRI
Ak Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek şu ifadelere yer verdi, “Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde terör örgütünün menfur saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet; aileleri, yakınları ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.”

SİVİLLERİ HEDEF ALAN 
Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya milletvekili Levent Bülbül, “Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın sivilleri hedef alan hain saldırısında 5 vatandaşımız şehit düşmüştür. Allah'tan şehitlerimize rahmet, şehitlerimizin ailelerine ve büyük Türk milletine baş sağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

ODUN İŞÇİLERİNİ TAŞIYAN ARAÇ 
İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır şu açıklamalarda bulundu, “ Diyarbakır'ın Kulp İlçesinde odun işçilerini taşıyan aracın geçişi sırasında PKK’lı hainler tarafından patlatılan bomba sonucu Şehit olan 5 vatandaşımıza Yüce Allah'tan rahmet ve acılı ailelerine baş sağlığı dilerim.”

ALÇAKÇA SALDIRI
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi, “Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde hain terör örgütünün alçakça saldırısıyla şehit olan vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet; aileleri, yakınları ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz.