Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım geçen hafta Sakarya’nın kuzey bölgesindeki sahil kesiminde ATV’lerle kumda gezi yaptı. Kalabalık bir ATV’li grupla yapılan bu gezi ‘gazeteciler soruyor’ isimli programda geçen hafta ele alındı. Kum Zambaklarının bu gezi sırasında ezildiğini belirten gazeteciler, “Bu zambaklara bir şahıs zarar ver ise 73 bin, kamu kurumu zarar verirse 300 bin TL cezası var” dedi.

Bu yaşananlar sonrasında valilik Kaynarca, Karasu ve Kocaali sahillerini içine alan sahil kesiminde doğa yürüyüş parkuru yapılacağını ve hazırlanan projede kum zambaklarının kesinlikle korunacağını dile getirdi. Stüdyoda bulunan gazeteci Zafer Tokuş ile Gazeteci Hakan Turhan projenin bu haliyle çok iyi olacağını dile getirirken, 1984 yılından bu yana Sakarya’da gazetecilik yaptığını belirten Hüseyin Cumalı ise konuya farklı baktı.

Cumalı, “Ben ne projeler gördüm. Kaç vali, kaç proje tanıttı ama hangisi hayata geçti! Vali Ahmet Hamdi Nayir beni polislerle aldırdı. Yatırdı kaldırdı, çekti gitti. Akıllarda projeleri değil bu yaptıkları kaldı. Dolayısıyla ben projenin hayata geçmesini bakarım” dedi.