Büyükşehir Belediyesi Şubat acı meslis toplantısı Ekrem Yüce başkanlığında toplandı. 48 gündem maddesinin görüşüleceği toplantıda Yüce, millet bahçesinin açılış tarihi ile ilgili net bir bilgi vermedi. Yüce, "kısa bir süre sonra teslim alacağız" derken, "Peyzaj ve inşaat artıklarının temizlenme çalışmaları bitiyor. Kısa süre sonra teslim alıp milletimizin hizmetine sunacağız. içerisinde Millet kırahathanesi de olacak" dedi.

İstimlakları Büyükşehir üstlendi

Yeni otoyol giriş ve duble yol hakkında bilgiler veren Yüce, "Şehrin yeni girişi otobandan direk pekşenler kavşağına oradan yeni stadyuma oradan da palmiye caddesine izayacak proje için istimlaklar devam ediyor. Yüklenici firma bizim yer teslim etmemizi bekliyor. İstimlakları Büyükşehir üstlendi.İstimlaklar bitince start verilecek" ifadelerini kullandı.

Sigorta Kavşağo ile ilgili açıklamalarda buluna Yüce, "SSK Kavşağını bakanlıkla görüşüp şansımızı deneyip onlara yaptırmak istiyoruz. Kabul olursa onlar olmassa Büyükşehir bu projeyi mutlaka yapacak" dedi

Gelecek çocuklarda

Çocuklar için yapılacak aktivite alanları ile ilgili konuşan yüce, "Gelecek çocuklarda.Onlar için çocuk akademileri, en son teknikle, dünya standartlarının üstünde yapılan Erenler Belediyesi Yaşam Merkezi’nde hayata geçireceğiz.Çok ilgi gördü 2 bin metrekare çocuk akademisi yapılıyor. 4 aydır sürdürülen çalışma haziran dönemine yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Hafriyat otomasyon sistemi

Yeni hayata geçirilen hafriyat otomasyon sistemi sayesinde kurallara uymayanların cezalandırılacağını ifade eden Yüze, "Baş edilemeyen bir sorundu. Çevre ve Şehircilik Başkanlığı bünyesinde kurala uygun taşınacak ve kurala göre depolanacak. Yaptığımız uygulama ile bunu takip etmek artık çok kolay" dedi.

SAÜEAH'ın olduğu bölgeye katlı otopark

Sakarya eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin olduğu bölgeye katlı otopark yapmayı düşündüklerini söyleyen Başkan Ekrem Yüce, "Araştırma Hastanesi’nin oraya katlı otopark planlıyoruz.Oradaki durumun farkındayız. En kısa sürede planları bitirilip hayata geçireceğiz" dedi.