HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Hendek'te 3 Temmuz günü meydana gelen işçilerin ölümü ve 100'ün üstünde yaralama ile sonuçlanan patlama sonrasında Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nın ruhsatı iptal edilmişti. Ruhsatı iptal edilen fabrikada üretim yapılamayacağından dolayı çalışan yaklaşık 130 işçinin sözleşmesi feshedildi. 

Halk54.com editörlerinin fabrika yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası, patlama sonrasında İŞKUR'dan işçiler için 3 aylık kısa çalışma ödeneği talebinde bulundu. 3 aylık kısa çalışma ödeneği kabul edilerek, 11 Temmuz'dan başlayıp 2 Ekim'de sona erecek kısa çalışma ödeneğinden işcilerin faydalanması sağlandı. Kısa çalışma ödeneğinin sona erdiği 2 Ekim'den sonra fabrikada çalışan işçilere sms ile bilgilendirme yapılarak, sözleşmelerinin fesh edileceği bildirildi.

Fabrika yetkilileri, Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nın kapanmasından dolayı tazminat hakkı bulunan işçilerin tazminatlarını alacakları ve en kısa zamanda ödeneceğini ifade etti. Ayrıca bu soruşturma çerçevesinde fabrikanın sahibinin bir daha bu tür üretim yapmayı düşünmediği ifade edilirken, mağdur işçilere yeni iş bulmak için girişimlerde bulunulacağı belirtildi.