Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

10 Mart tarihi üzerinden 2 ay geçti. Bu küresel salgına karşı 83 milyon hep birlikte verdiğimiz mücadeleyi başarıyla devam ettiriyoruz. Yeni vaka, ölüm ve yoğun bakım sayımız giderek azalıyor.

Buna mukabil, iyileşen hasta sayımız ve test sayımız katlanarak artıyor. Kurallara riayet eden vatandaşlarımız için herkese şükranlarımızı sunuyorum.

Hayatı normale döndürmeye yönelik imkanları sağlamaya başladık. Tüm dünya ile birlikte ülkemizde de, hayatımızı belirli kurallara riayet ederek devam ettirmek zorunda olduğumuz bir döneme girdik.

Türkiye’nin aralarında olduğu bazı ülkeler, salgını kontrol altına alırken bazılarında yeni başlıyor, bazılarında ise sürüyor. Bu tablo, uzunca bir süre maske kullanımı, mesafeyi koruma ve temizliğe uymak gibi yeni düzene göre hayatımızı sürdürmemiz gerektiğine işaret ediyor.

Normalleşmeye dönüşü kesinlikle 10 Mart öncesine dönüş gibi algılamamamız gerekiyor. Ülkemizde bugüne kadar 412 yerleşim yerini karantina altına almak zorunda kaldık. 112’sinde hala karantina devam ediyor.

Gerçekten zaruri bir iş olmadan dışarı çıkanlar, sokakta, araçlarda, gereksiz kalabalık oluşturanlar kendi elleriyle virüsü besliyorlar.

Bizi koruyacak tedbirlere göre hayatımızı devam ettirmek zorundayız. Bu gerçeği ne kadar kabul edersek, mücadelemizi o denli etkili yürütürüz."