Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 7 Ağustos 2020 tarihinde Taşkısığı'nda bulunan Solar Patlayıcı Maddeler A.Ş'ye ait 30 tonluk patlayıcı deposunda denetim yaptı. Hendek'te 3 Temmuz'da meydana gelen patlamadan sonra tüm patlayıcı madde depolarında yapılan denetimlerden biri olan bir denetim sırasında Kuzey Marmara Otoyolu Yüklenici firması Kolin'e ait şantiye yapılarının 475 metrelik asgari mesafeden daha yakında 161 metrede kurulduğu tespit edildi.

KOLİN FİRMASINA TAHLİYE TEBLİGATI GÖNDERİLDİ
Bunun üzerine Solar Patlayıcı madde firmasının depo ruhsatı askıya alındı Firmanın İdare Mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararını Sakarya Valiliğine ibraz ederek yeniden ruhsatı almasının ardından durum yeniden değerlendirildi. Bu kez Kolin firmasına yazı yazılarak şantiyenin kaldırılması talep edildi. 23.10.2020 tarihinde Kolin firmasına gönderilen tebligatla şantiye içinde bulunan prefabrik yapıların kaldırılması talep edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 21 ARALIK'TA AÇACAK
Valilik'ten Adapazarı Kaymakamlığı'na gönderilen tahliye emri sonrasında Kaymakamlık Adapazarı Belediyesi ve Adapazarı İlçe Komutanlığı'na bir yazı göndererek tahliye işleminin 28.10.2020 tarihine kadar yapılmaması halinde 30 Ekim'de tahliye işleminin zor kullanılarak yapılması istendi. Kolin firması 21 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Sakarya'ya gelerek açması planlanan Kuzey Marmara Otoyolunu inşa ediyor. Bu yüzden de bu tahliye talebinin gerçekleşmeyeceği belirtiliyor.

TAŞKISIĞI HALKI DA PATLAYICI DEPOLARINI İSTEMİYOR
Daha önce de Taşkısığı Mahalle Muhtarı Muharrem Bektaş ve mahalle sakinleri İçişleri Bakanlığı'na bir yazı yazarak mahalledeki patlayıcı depolarından rahatsız olduklarını belirterek kaldırılmasını talep etmişlerdi