//Şevval Geçin//

Sakarya Barosu hayvanların hapishanede tutulduğuna dikkat çekerek tepki gösterirken, yapılacak olan hayvanat bahçesi için halkın oylamasına sunulması çağrısında bulundu. Öte yandan KESK Eğitim Sen Sakarya Şubesi Başkanı Yücel Kaçar’da açıklamalarda bulundu.

YATIRIMI DESTEKLEMİYORLAR

Sakarya Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı Zekiye Güneş Kılcı, bu yatırıma karşı çıktıklarını ifade ederek "Hayvanat bahçesi televizyonun dahi olmadığı dönemlerde insanların hayvanları tanıması amacıyla kurulmuş yerleşkelerdir. Teknolojinin ilerlemesi ile artık bu yerleşkelere ihtiyaç kalmamıştır. Yine bu dönem içinde hayvanların mal değil yaşam hakkı olan canlılar olarak kabul edilmesi ile bütün dünyada, işlevini yitirmiş bu yerleşkeler kapatılmaya başlanmıştır. Yerel yönetim tarafından bu yapılmak istenen çağın gerisinde kalmış bu yatırımı desteklemiyoruz" dedi.

“KABUL EDİLEMEZ”

Başkan Yücel Kaçar ise, “Tüm canlıların olduğu gibi hayvanlarında kendi iradeleri dışında kapatılması gösteri amaçla kullanılması kabul edilemez hele de bunu hayvansever gözüyle yapılması çok yanlış.  Baronun dışında yurttaşlar olarak bizimde talebimiz bulunmakta. Biz de eğitimsen camiası olarak yapılan projeye karşıyız” dedi.