/Turgay Özbalkan/

Pandemi Türkiye Haritası’nda çok yüksek riskli anlamına gelen ‘kırmızı’ renkte olan Sakarya’da önlem ve denetimler bütün hızıyla sürerken, Erenler’de kurulan Çarşamba Pazarı yapılan istişareler sonrasında bir süreden sonra bugün alışverişe açıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren kurulan tezgahlarda esnaf ekmek parası için çalışmaya başlarken, Erenler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de Temizlik-Maske-Mesafe konusunda hem esnafı hem de vatandaşları uyardı.

Çarşamba Pazarı’nda esnafın geneli Pandemi kurallarına uyarken, bazı esnaf ise yine kurallara uymadı. Maskelerini çenelerinin altına göstermelik takan esnaf, görüntüsünün çekildiğini görünce de ortam gerildi. Gazeteci Turgay Özbalkan’a “Marketleri, AVM’leri, Donatım Parkı çekebiliyor musun” diyerek tepki gösteren esnaf, ardından çekim yapan Özbalkan’a yuh çekti.

Sağ duyulu esnafın araya girmesiyle olay daha büyümeden önlenirken, bazı esnaflar ise, “Biz hem esnafı hem de vatandaşları maske konusunda uyarıyoruz. Eğer maske takılmaz ise koronavirüs sayısı artıyor. Bu da pazarların kapanmasına neden oluyor. Dolayısıyla yine mağdur olan biz oluyoruz” dedi. Maskesini takan bazı esnaf ise, “Polis gelsin buraları denetlesin. Herkes maskesini taksın. Pazar yerleri kapanmasın.  Mağdur olmayalım” diye konuştu.