Hendek ilçesi Yukarı Çalıca mevkiindeki havai fişek fabrikasında, saat 11.30 sıralarında meydana gelen patlamanın çevre illerden de duyulduğunu belirten Kaya, patlamanın çok büyük ve şiddetli olduğunu belirtirken, çevrede bulunan binaların da hasar aldığını, halkın büyük bir korku ve panik içinde kaldığını söyledi. 

Bakanlardan tarafından, patlama da 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 3 vatandaşın da akıbetinin araştırıldığının açıklandığını belirten Kaya, Sakarya’da bulunması nedeniyle bölgeye kısa zaman da intikal ettiğini ve işçilerle görüşerek bilgi aldığını, patlama bölgesinin adeta can pazarına dönmüş olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Öncelikle Sakarya ve Hendek İlçesindeki hemşerilerime geçmiş olsun diyorum. Kaybımız bulunmasına rağmen büyük bir faciadan dönüldü. 4 hemşerimiz hayatını kaybetti. 3 hemşerimizi arama çalışmaları devam ediyor. Ölen kardeşlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve Sakaryalı ve Hendekli hemşerilerimize baş sağlığı diliyorum. 

Patlamanın olduğu saatlerde fabrika da 186 kişinin bulunduğu Hem İçişleri Bakanı hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından açıklandı. Ancak kayıtsız çalışan olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi. İnşallah yoktur, fakat bu sırada fabrika da misafir olarak bulunanlar var mıydı, o da bilinmiyor. Dolayısıyla ölü sayısının artmasından endişe ediyoruz. 

Patlamayla ilgili çalışmalar devam ediyor; patlamanın nedeni araştırılıyor. İdari soruşturma açıldığını öğrendim. Sayın İçişleri Bakanı da Mart ayında fabrika da denetim yapıldığını açıkladı. Gerekli inceleme yapıldıktan sonra patlamanın nedeni de ortaya çıkacaktır. Herhangi bir ihmal var mı, yok mu anlaşılacak. Bu fabrika da 11 yıl da 6 patlamanın yaşanmış olduğunu da belirtmek gerekir. 11 yıl da 6 patlama olması dikkat çekicidir! Bize göre tehlike adeta geliyorum demiş! İhmali olanlar varsa mutlaka cezalandırılmalıdır. Sakaryalı vatandaşlarımın ve ölen hemşerilerimin bir ihmale kurban gittikleri anlaşılırsa bunun hesabı sorulmalıdır. Ölenlerin yakınları gözyaşlarıyla ve halkımızın vicdanları yaralı olarak bırakılmamalı, gereği yapılmalıdır.