ESKİ KÖPRÜ YIKILDI 
Hendek Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Kazımiye’de yapılacak olan yeni köprü ve meydan düzenlemesi için çalışmalara başlandı. Çalışmalar kapsamında ilk olarak uzun yıllardır bölgeye hizmet veren ve artık yetersiz kalan Kazımiye mahallesi eski köprüsü alınan güvenlik tedbirleri sonrasında yıkıldı.  Yıkım nedeniyle vatandaşların ulaşımlarını sağlamasına adına geçici bir köprü yapılırken, yıkımı tamamlanan köprünün molozları kısa sürede toplanarak dere temizlendi. Ayrıca yol bariyerlerle kapatıldı. 

GÜVENLİ ULAŞIM 
Yeniden inşa edilecek Kazımiye Köprüsünün yıkım çalışmalarını inceleyen Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, projeyle ilgili bilgiler verdi. Uzun yıllar önce inşa edilen köprüde araç trafiğinin tek şerit sağlandığını, sürücülere ve yayalara zor anlar yaşattığını söyleyen Başkan Babaoğlu, “Yetersiz kalan, sürücüler ve yayalar için tehlike arz eden bu eski köprünün günümüz şartlarına uygun inşa edilmesi için düğmeye bastık. 2 aracın rahatlıkla geçebileceği, yayaların güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşımlarını sağlayabilecekleri yeni köprümüzü mahallemize kazandıracağız” diye konuştu

10 METRE GENİŞLİĞİNDE 
Babaoğlu, “Yeni köprümüz 10 metre genişliğinde ve 11 metre uzunluğunda olacak. Yaya yollarının da yer alacağı yeni köprüde araç trafiği rahatlayacak ve güvenli bir hale gelecek. Dekoratif bariyerlerin montajının tamamlanmasının ardından hizmete girecek olan yeni köprüyle birlikte mahalle ulaşımı rahat, konforlu ve güvenli olacak” diye konuştu.  Başkan Babaoğlu, yıkımın ardından yeni köprü inşası için çalışmaların hızlıca başladığını ve ara vermeden devam edeceğini belirterek, “Köprümüzü en kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz” dedi

YENİ MEYDAN 
Köprünün yanı sıra Kazımiye’de meydan düzenlemesi de yapılacağını anlatan Başkan Babaoğlu, “Mahalle meydanımızda hilal ve yıldız görseli olan anıt yapılacak. Meydanda ayrıca peyzaj düzenlemesi yapılarak mahallemize yakışır bir meydanda inşa edilmiş olacak. Kazımiye mahallemizin yıllarıdır çözüm bekleyen ve vatandaşımızı mağdur eden sorunları çözülüyor. Kazımiye’ye ve Hendek’imize hayırlı olsun” dedi. 

HENDEK İÇİN
Başkan Babaoğlu Hendek’in 91 mahallesinde yapılan çalışma ve düzenlemelerin devam ettiğini ifade ederek, “Hemşehrilerimizin mutluluğu ve Hendek’imizin yaşam kalitesinin daha yüksek bir şehir olması için hep birlikte çalışıyoruz. Bütün mahallelerimizin sorunlarını biliyoruz. Hendek’imiz için gece gündüz demeden tüm ekiplerimizle çalışmaya devam edİyoruz” diye konuştu.  

Mahalle Muhtarı Yaşar Devrin ve vatandaşlarda iki yeni düzenlemeden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Başkan Turgut Babaoğlu’na teşekkür etti.