A.GAFFAR OKKAN’I ANMA

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 24 Ocak 2001 yılında hain terör saldırısında şehit düşen Ali Gaffar Okkan anısına 15 ilden, 58 kulüp ve bin 129 sporcunun katılımıyla, ‘İller arası Karate Turnuvası’ düzenlendi. Hendek Yeni Spor Salonunda düzenlenen ve vatandaşların akın ettiği turnuvaya Vali Ahmet Hamdi Nayir,Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce,Hendek Kaymakam Vekili Yakup Güney, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Türkiye Karate Federasyonu Başkanvekili Meydan Kobaş,Avrupa ve Türkiye Karate Federasyonu Hakem Kurul Üyesi Milli Antrenör Uğur Kobaş, il-ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Diyarbakır'dan gelen heyet, Şehit Emniyet Müdürümüzün yakınları, sporcular ve öğrenciler katıldı.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Hendek Yeni Spor Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan turnuvanın açılış konuşmasını İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya yaptı. Kaya, kendisinin de hem karateci hem meslektaşı olması hem de Şehit Müdürümüzün memleketinde görev yapması sebebiyle anlamlı bir gün yaşadığını dile getirdi.  İl Emniyet Müdürü Kaya ayrıca Okkan'ın doğudan batıya gönül köprüsü kurduğunu dile getirdi. Daha sonra söz alan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise, “ Hainler şunu çok iyi bilmelidir ki; Bu vatan ve bu millet için A.Gaffar Okkan’lar bitmez” diye konuştu.

BÜYÜK TÜRK MİLLETİ

Babaoğlu, “Büyük Türk Milleti Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları gibi, şehit Ali Gaffar Okkan gibi binlerce yiğidi, kahramanı bağrında yetiştirmiştir. Bu vesileyle A.Gaffar Okkan başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu anlamlı organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Turnuvada emeği geçen herkese,sporcularımıza ve turnuvaya katılan tüm misafirlerimize teşekkür ederim” dedi. Babaoğlu’nun ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ise yaptığı konuşmada; Diyarbakır denince akla Ali Gaffar Okkan'ın geldiğini, Diyarbakır'la Sakarya'yı kardeş şehir yapan Şehidimizi rahmetle andıklarını söyledi.

NAYİR: BÜYÜK BİR VEFA ÖRNEĞİ

Son olarak konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir ise,  “Bugün burada bir vefa örneğini görüyoruz, bu toprakların yetiştirdiği ve vatan uğruna Şehit olmuş olan Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan'a bir vefa borcumuz olduğunun bilinciyle anlamlı bir etkinlik yapıldığına şahit oluyoruz. Bu anlamlı etkinliğin aynı zamanda sağlık, arkadaşlık, dostluk gibi çok önemli ögeleri içerisinde barındıran spor faaliyeti ile birleşmiş olması, anma törenini daha da kıymetli hale getiriyor. Bu anlamlı turnuvada mücadele eden bütün sporcularımıza başarılar dilerken, kazasız, belasız memleketlerine dönmelerini temenni ediyorum. Gittiğiniz yerlere Sakarya'mızdan selam götürün” dedi.

MADALYA TÖRENİ YAPILDI

Konuşmaların ardından Diyarbakır’dan gelen heyet Vali Nayir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yüce’ye Diyarbakır forması hediye etti. Daha sonra Nayir, Yüce, Kaya ve Babaoğlu başta olmak üzere protokol mensupları dereceye giren sporculara madalyalarını takdim etti. Hendek Belediyesi Karate Kulübü turnuvaya 58 sporcu ile katılırken, Hendekli karateciler 10 altın, 8 gümüş ve 17 bronz madalyanın sahibi oldu. Hendek Kaymakamlığı, Hendek Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen turnuva vatandaşlardan tam not aldı.