Hendek'teki kafe ve restaurant işletmecileri, Hendek Atatürk Parkı içinde bulunan Hannes Kafe'nin dinlenme tesisi ruhsatı alacak hizmet vermesine tepki göstererek ortak açıklama yaptı.

Yapılan ortak açıklamada şu ifadalere yer verildi:

"Hendek cafe ve Restorant işletmecileri olarak dünyada  ve ülkemizde pandemiden ötürü  zor bir süreç yaşamaktadır
İçişleri balanlığının ön gördüğü kararname doğrultusunda cafe restaurant ve lokantaların oturarak müşteri almaması sadece paket servisi yapabileceğini beyan etmiş olup alınan bu karara tüm işletmeler riayet etmişlerdir.

Ancak ilçemiz yerleşim alanında Atatürk Parkı içerisinde yer alan Hannes Kafe bu kararın dışına çıkarak basın açıklaması yapıp ilgili kurumlardan olur aldıklarını cafenin dinlenme tesisi ruhsatına çevirdiğini beyan etti. 

Yalnız 23.12.2020 tarihinde corona virüs salgını yeni tedbirler kapsamında ikinci maddesinde il -ilçe ilfıhsıza kurullarıca tek tek belirlenmek ve yerleşim sahasında bulunmamak kaydıyla şehirler arası kara yolları kenarında bulunan şehirler arası toplu ulaşım veye lojistik amaçlı araçlara hizmet veren dinlenme tesislerinde yer alan yeme içme yerleri kısıtlamalarından istisna tutulcaktır. Maddesinden anlaşıldığı gibi izin verilen bu kafenin yerleşim alanında olmasına rağmen  bu onayları hangi kurum ve kurumlarca verilmiştir ayrıca dinlenme tesislerinde il veye ilçede ikametgahı bulunan kişilere hizmet verememesi sadece yol güzergahı ve seyehat edenlere hizmet etmesi gerekirken neden oturan Hendekli müşterilere hizmet vermekdedir? 

Böyle bir dönemde ilgili kurumların bu duruma müsama etmelerini biz işletmeciler olarak anlamamakdayız  yerleşim alanında müşterilerinin %99 unun hendekli olduğu bu işletme bir evrak değişikliği ile pandemiden ve covitten arınmışmı oluyor.

Bu işletmenin bunca zaman cafe ruhsatını değiştirmemesi böyle bir dönemde ruhsatı değiştirerek haksız rekabet oluşmasına ve fırsatçılığa sebep olmuyor mu ?

Bu işin cafe ruhsatından dinlenme tesisi ruhsatına olur veren ilgili kurumların bu kararı birkez daha gözden geçirerek gereğinin yapılmasını istiyoruz .

Hannes Kafenin oturan Hendekli müşterilere hizmet vermesi Koronavirüse davetiye çıkarmaktadır. Hendek'te korona vakalarının artmaması için, Hannes Kafede oturan müşteriler için denetim yapılıyor mu?"