HENDEK BELEDİYESİ NE YAPACAK!
Hendek Belediyesi, Prof. Dr. Ayhan Kızıl Caddesi’nde bulunan Hendek Belediyesi Atatürk Stadı ile Spor Salonunu kapsayan 34 dönümlük alanda Süleyman Seba Spor Kompleksi yapmak için kolları sıvadı. Konuyla ilgili olarak Hendek Belediyesi Meclisi’nin geçen 7 Ekim günü yapılan son toplantısında Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu kürsüde konuştu.

İNCİ ENGELLİYOR
Başkan Babaoğlu, “Türkiye çapında ses getiren Süleyman Seba Spor Kompleksi projemiz büyük kesimlerden destek aldı. Eski belediye başkanı şahsi ilişkilerini daha önceden milletvekilliği yapmış kendisiyle dostluğu olan birisini yalan yanlış bilgilendirdi. MHP Grup Başkanvekilimiz Sayın M. Levent Bülbül, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ali İhsan Yavuz, AK Parti ve MHP’nin kıymetli il başkanları bu konuda görüştük. Proje kaldığı yerden devam edecek” diye konuştu.

GAZETE MANŞET YAPTI
Bizim Sakarya Gazetesi’nde bugün “Seba tesisine İnci engeli!” başlıklı manşet haberde ise  “Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, kısa bir süre önce duyurulan Süleyman Seba Spor Tesisleri’nin eski başkan Ali İnci’nin girişimiyle askıya alındığını açıkladı” sözlerine yer verildi. Gazete haberinde “Projenin şehir merkezinde gerçekleşecek olması nedeniyle, spor salonu bulunmayan okullar açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayan Babaoğlu, eski bir belediye başkanının (Ali İnci’yi kastediyor) konuyu yine önceden milletvekilliği yapmış birinin aracılığıyla Ankara’ya yanlış bilgilendirmede bulunduğunu iddia ederek, “Bu girişim sonucunda projemiz maalesef askıya alındı” sözlerine yer verildi. 

BAŞKAN BABAOĞLU NİYET OKUDU
Gazete haberinde Babaoğlu, projeyi engelleyen eski başkanın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet Bahçelerine olan ilgisini kullanarak, spor kompleksi yapılacak alanın Millet Bahçesi yapılmalı diye telkinde bulunduğunu daha önce milletvekilliği yapmış birini araya sokarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na projenin gerçekleştirileceği alanın Millet Bahçesi olmasının daha iyi olacağı telkininde bulundurttuğunu ve sonuçta projenin askıya alındığını kaydetti. Babaoğlu, “Niyeti millet bahçesi de değil. Güreş İhtisas için ayrı birimler kurumak ve projenin gerçekleştirileceği alanın Güreş İhtisas Kulübü’ne devrini sağlamak” diye konuştu.

VE ALİ İNCİ KONUŞTU
Hendek yapılması planlanan kompleksi engellemekle suçlanan Hendek’te 4 dönem belediye başkanlığı ile 25’nci dönem AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci sessizliğini bozdu. Hendek’te birçok hizmeti hayata geçirdiğini belirten İnci, “Bizler ilçemizin planlamasını yaparken hastanemizi ve okullarımızı ilçe dışına taşımak suretiyle ilçe merkezinin gerek yaya gerekse trafik açısından rahatlamasının önünü açtık. Tüm bu planlamaları yaparken ilçe insanımızın sırtına en ufak bir yük bindirmedik” dedi.

OKULLARI DIŞARI TAŞIDIK
İnci, “Bizler yerel yönetimden sorumlu iken planlamalarımızı kısa vadeye dönük değil, uzun vadeye göre planlamıştık. Bu düşünce ile okullarımızı ilçenin dört bir yanına inşa ettik. Okullarımızın gerek bahçeleri gerekse 18. Madde çalışmalarından oluşturduğumuz okula bitişik yeşil alan, garaj, çocuk parkı vs. gibi alanlarımız mevcut. Okullarımızda spor tesislerinin olmadığını Babaoğlu’da zaten ifade etmiş” diye konuştu. 

200 DÖNÜM ARAZİ
İnci, “Spor tesisleri içinde otoban çevre yolu üzerinde yaklaşık 200 dönüm araziyi belediyemize kazandırdık. İlçemizin geleceğini bunun üzerine planlamıştık.  Burası dururken ilçenin merkezini binalarla donatmak hangi aklın ürünü? Spor tesisini mademki yapmak istiyorsun öyle ise okullarımızın bahçelerine yapmalı. Böylece çocuklarımız kendi mahallelerinde sporlarını yapabilirler. Bu tavır ve icraatlar seçmenden de büyük takdir görür. Bizde kendisini alkışlarız ” dedi.

İnci; “Kaldı ki gözden kaçırmamamız gerek bir husus da kurum ve kuruluşlar yıllık bütçelerini hazırlarlarken gelecek yıl yapmayı planladıkları yatırımları programlarına alırlar. Bütçesini hazırlarlar. Ancak ne hazindir ki  Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün 2020 yatırım programında Hendek ilçemizde kurulması planlanan Süleyman Seba Spor Tesisi gibi bir yatırım planlaması yok. Bakanlıkta olmadığı gibi Hendek Belediyemizin 2020 yılı bütçesi içerisinde de böyle bir yatırım planlaması yoktur” dedi.

OLMAYAN PARA İLE
İnci, “ Her iki kurumun planlamasında da bulunmayan bir yatırım olmadığı gibi yatırıma ayrılan bir bütçe de ayrılmamış.Yatırımın projesi de yok. İhale şartnamesi yok, kimin yapacağı belli değil. İhale edilmemiş. Bütün bunlar göz önüne alındığında, belediyemizin yıllık bütçesinin belirlenen bütçenin çok altında kalması, ilçenin çok daha önemli ihtiyaçları varken olmayan bir paranın  borçlandırma yapılarak temin edilecek olması ilçemiz vatandaşının sırtına vurulan bir kamburdur. İlçemize bir ihanettir” diye konuştu.

O ALGI TUTMAZ!
Kendisi için birilerinin algı operasyonuna girdiklerinin altını çizen İnci, “Benim merhum Süleyman Seba’yı sevmediğimi, onun isminin geçmesini istemediğim yolunda basına el altından bilgiler veriliyor. Oysa biz 2013 meclis tutanaklarından da görüleceği gibi görevde iken açmış olduğumuz sokak, cadde ve bulvarlara hem Türk büyüklerimizin isimlerini hem de ilçemizin yetiştirdiği değerli mümtaz insanların isimlerini verdi. onurlandırdık. Büyükdere mevkiine baktığımızda görülecektir ki bir caddemize Beşiktaşlı futbolcu Tayfur Havutçu’nun ikamet ettiği cadde merhum Süleyman Seba ismini verdik. Bunu düşünen ve hayata geçiren  beni Süleyman Seba düşmanı ilan etmek kimin haddinedir.” diye sordu.

DOĞRUSU MİLLET BAHÇESİDİR
İnci, “İlçemizin çok nadide yeri olan Atatürk stadyumunun Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi ilçemize yapılacak en büyük iyiliktir. Konuyu mecrasından saptırarak ve Cumhur İttifakı Sakarya milletvekilleri ve Cumhur İttifakı üyesi partilerin il ve ilçe başkanlarının adlarının kullanılması hoş da değil doğru da değildir.  Hendek ilçemizi küçültmeye,  ileride telafisi zor olacak yanlış yatırımların yanlış yerlere kuruluyor olmasını kabul etmemiz mümkün değil. Buna müsaade edemezdik. Bu nedenle Süleyman Seba spor kompleksinin ilçe merkezinde yapımına başlanmasını doğru bulmadığımdan ötürü yetkilileri arayarak bilgilendirdim ve yanlış yatırımın önüne geçtim. “ dedi.

NİYET OKUMASIN
Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun kendisi hakkında mecliste niyet okumasında bulunduğuna da değinen İnci, “Başkan Babaoğlu benim için  ‘güreş ihtisas kulübüne farklı spor branşları ekleyecek bunun için bahse konu olan alanı kendi bünyesine katmayı planlıyor’ demiş. Akla ziyan niyet okumalarıyla bir şey yaptığını sanıyor olması bulunduğu ulvi görevin hakkını veremediğinin bir emaresidir, işaretidir” dedi.

İCRAATA ODAKLANSIN
İnci son olarak, “ilçemizin kendisine özel elzem sorunları dururken, zamanını boşa heba etmesin, milletin parasını har vurup harman etmesin. Öncelikli işlere odaklansın, Hendek kazansın” diyerek başkan Babaoğlu’na icraata odaklanması gerektiğini anımsattı.