// Adnan Turgay Özbalkan // 

Erenler ilçesine bağlı Çaybaşı Yeniköy Koca Avlu Mahallesi ve Çaybaşı Yeniköy Tepe Mahallesi sakinleri internet sıkıntılarının çözülmesini istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzayla ilgili çıkışını anımsatan ve Türkiye’nin uzay yolculuğu yapmak için çalışmalar yaptığının altını çizen iki mahallenin sakinleri, halen internet sıkıntısı çekmelerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Özel bir şirketin bölgeye internet sağladığını belirten iki mahallenin sakinleri, “Bu internet hem pahalı hem de sıkıntılı hizmet veriyor. Türk Telekom’dan bölgeye yeterli ve kaliteli internet çekmesini istiyoruz “dedi. Erenler Çaybaşı Yeniköy Koca Avlu Mahallesi’ni ve çevresini besleyen telefon kablolarının hırsızlar tarafından yarısının çalındığını belirten mahalle sakinleri, “Hırsızlar bilmeden bize iyilik etti. Hırsızlar kabloları çalınca yeni hat çekildi. Böylece kısmen internette düzelmeler oldu. Ancak yetersiz bir şebeke ağı var. İnternet sıkıntımızın çözülmesini istiyoruz “dedi.

Erenler Çaybaşı Yeniköy Koca Avlu Mahallesi gençleri internet gibi mahallelerinde bulunan futbol sahasının da sorunluğu olduğunu belirterek “Futbol sahamıza araçlarla girenler drift yapıyor. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’den futbol sahamızı tel avlu ile çevirmesini rica ediyoruz” dedi. Tepe Mahalle sakinleri ise internet gibi içmesuyu, elektrik ve yollarında sıkıntılar olduğunu belirtti. SASKİ’den içme suyundaki sıkıntının giderilmesini isteyen mahalle sakinleri, “Ama özellikle internette büyük sıkıntımız var. Çocuklarımız uzaktan eğitim yapıldığı şu dönemde interneti kullanamıyor” diyerek Türk Telekom’dan bu konuda çözüm istediklerini belirtti.