HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
"Denizlerin Terkedilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi" 2014 yılında ülkemizin deniz ve iç sularında unutulan veya terk edilen, halk arasında hayalet ağ olarak tabir edilen av araçlarının temizlenmesi amacı ile uygulamaya konuldu.

Proje kapsamında Karasu açıklarında 'Hitlerin Kayıp Denizaltısı U20' batığında bulunan atık ağların temizlenmesi için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla çalışma başlatıldı. 

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ve Valilik koordinasyonunda, İl Müdürlüğü, Karasu Kaymakamlığı, Sahil Güvenlik SAGET 31 Bot Komutanlığı ve IC Karasu Liman İşletme Müdürlüğü ile birlikte başlatılan çalışmalar kapsamında profesyonel dalgıçlar, 'Hitlerin Kayıp Denizaltısı U20' batığının çevresinde takılı kalan algarna, hayalet ağlar ve avcılık sırasında kopan av araçlarını çıkarttı. 

Yapılan çalışmalara, Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, İl Müdürü Ali Ulvi Özerdem, Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz ile Daire Başkanları Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz ile Hüseyin Akbaş katılım sağladı.

Meterolojik şartların uygunluğuna göre, batık çevresindeki ağ ve atıkların tamamı temizleninceye kadar faaliyetlere devam edileceği bildirildi.