Hollanda'da tedavi gördüğü hastanede fişi çekilmek istenen Türk toplumunun önde gelen ismi Selahattin Kandaz, Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçakla Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alındı. Kandaz'ın Hollanda Havaalanında Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçağına bindirilirken görüntülerine ise halk54.com ulaştı. Aslen Ordulu ilinden olan Kandaz'ın Sakarya’da akrabaları bulunuyor. Kandaz'ın yakınları, süreci yakından takip ederek hastalarının yaşama dönmesi için dua ediyorlar.

Koronavirüsle baş edemeyen, yaşlılarını ölüme terk eden Avrupa yeni bir skandala daha imza attı. 51 yıldır Hollanda da yaşayan 61 yaşındaki Selahattin Kandaz, koronavirüs nedeniyle hastanenin yoğun bakımında tedavi görüyordu. 

Yoğun bakımda tedavi gören Selahattin Kandaz için Hollanda Amsterdam'daki OLVG Oost Hastanesi'ndeki doktorlar tedaviden sonuç alamadıkları için hastanın yaşam ünitesi fişinin çekileceğini söyledi. Buna karşı çıkan Kandaz ailesi, durumu Türk konsolosluğuna bildirdi. Konsolosluk aracılığı ile Sağlık Bakanlığı'nın iletişime geçmesi sonucunda Selahattin Kandaz'ın tedavisi için Türkiye'ye getirilmesi için harekete geçildi.

Gerekli girişimlerin tamamlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçağı, Çarşamba günü gecesi Hollanda'ya inerek güvenli bir şekilde hastayı aldı. Ambulans uçakla Türkiye'ye getirilen Kandaz, Ankara Şehir Haastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Tedavi için Türkiye’ye getirilen Selahattin Kandaz’ın ailesi, Sağlık Bakanlığı'na teşekkür ederken hastalarından umutlu haber bekliyorlar.