// Nurettin Eryılmaz //

NE OLMUŞTU!

Adapazarı Çevreyolu'na üzerinde bulunan Şeker mahallesi Mete Sokak, Sakarya İl  Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararla birlikte Korona Virüsü tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Alınan bu kararla birlikte sabahın ilk ışıklarıyla Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgeye geldi. Sokağın girişlerini kapatan polis, yine sokak çevresini demir parmaklıklı bariyerlerle muhafaza altına aldı.

SOKAĞA GİRDİ

Sakarya'da bir anda gündem olan Mete Sokaktaki gelişmeler sürerken, öğlen saatlerine doğru bir hurdacı mahalleye giriş yaptı. Mahalleye giriş yapan hurdacı 'Bir daha çıkamazsın' uyarılarını daz dikkate almaz iken, bir süre sonra sokaktan çıkmak için polisin nöbet tuttuğu bariyerlerin olduğu çıkışa geldi. Torunlarına baktığını ve sokaktan çıkmak istediğini söyleyen hurdacıya polis çıkış izni vermedi.

SOKAKTAN ÇIKAMADI

Bir anda kendini karantinada bulan hurdacı neye uğradığını şaşırırken, sokak sakinleri 'seni uyardılar. Neden sokağa girdin' diye sordu. torunları için sokağa girdiğini belirten hurdacı ne yaptığıysa sokaktan çıkmayınca sokak sakinleri 'Sana bir yer veririz, yatarsın" dedi. Polis ekiplerini ikna için epeyce dil döken hurdacı bir türlü izin alamayınca isyan etti.