HALK54.COM

TV 264 ekranlarında her hafta izlenme rekorları kıran Gazeteciler Soruyor isimli tartışma programında ortalık fena karıştı. Gazeteci Zafer Tokuş moderatörlüğünde yapılan ve gazeteciler Hakan Turhan, Safa Polat, Hüseyin Cumalı’nın katıldığı programda Adapazarı’nda bir kadının yolcu otobüsüne maskesiz binmesi gündeme geldi. Kadın yolcunun maske takmamasına tepki gösteren gazetecilerden Hakan Turhan, “Bir kere kadın yolcu tamamen haksız ve şoför bu yolcuyu hemen otobüsten almalıydı” derken, Safa Polat ise, “Kadın hata yaptı. Maske takmak zorunda” dedi. 

Gazeteci Zafer Tokuş ise kadının haksız olduğunu belirttikten sonra otobüs sürücüsünün hatalı olduğunu söyledi.Tek hatalının kadın yolcu olduğunu belirten Hüseyin Cumalı ise, “Burada asıl olan kadın yolcu o otobüse maskesiz binmeyecek. Burada kadın yolcu hatalıdır. Sakarya Büyükşehir Belediyesi otobüs sürücüsünün bir suçu yoktur. Ayrıca siz bir zamanlar Adapazarı Çark Caddesi’nde ıhlamurcu dede haberi yaptınız. Bu haberde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerini halkın önüne altın tepsiyle sundunuz. Şimdi de belediye şoförü için aynısını mı yapacaksınız” dedi.

Konuşmasını sürdüren Cumalı, “Hatırladınız mı! Bayrama bir gün kala, Arife günü Çark Caddesi’nde ıhlamur satan bir dede yapılan onca uyarıya rağmen satışa devam etti. Zabıta müdahale edince kendini yere attı ve ağladı. Bayrama bir gün kala yaşanan bu olayla birlikte “Zabıta bunu yaptı” diyerek zabıtaları altın tepsiyle ülke kamuoyuna attınız. Oysa o ıhlamurcu dede haksız idi. Ben gittim Karapürçek’te evini buldum. Zengin biriydi. Ailesi beni oradan kovdu. Ama siz bilip bilmeden ‘ıhlamurcu dedeye zabıta böyle yaptı’ diyerek zabıtaları bu ülkede linç ettirdiniz. Bugün şoför o yolcuya müdahale etse aynısı olacak” diye konuştu.