Sakarya’nın tek uydu televizyonu olan TV 264 ekranlarında her hafta izlenme rekorları kıran Gazeteciler Soruyor isimli tartışma programı yine gündeme damgasını vurdu. Gazeteci Zafer Tokuş modaratörlüğündeki programda konuşmacı olarak her hafta olduğu gibi gazeteciler Hakan Turhan, Safa Polat, Hüseyin Cumalı vardı.

TV 264 ekranlarında sabah saatlerinde ekrana gelen “Sabah Kahvesi” isimli programda TV 264 Genel Koordinatörü Aziz Güvener’in Gazeteciler Soruyor isimli program için “Seviyesiz, saçma sapan bir program, ipe sapa gelmez, bağırmadan başka bir şey yok, seviye yerlerde, yaşlılar gazeteciler artık bir şey veremez” eleştirileri karşısında gazeteci Hüseyin Cumalı cevap hakkını kullanmak istedi.

Dün akşam ekrana gelen programın son bölümünde gazeteci Hüseyin Cumalı, konuşmaya başladığı anda rejiye müdahale eden Aziz Güvener önce Hüaseyin Cumalı’nın ekrana gelmesini önledi. Cumalı’nın konuştuğu o anlarda ekranda Zafer Tokuş olmasını gören Cumalı canlı yayın sırasında “Ben konuşuyorum ama ekranda Zafer Tokuş var. Beni gösterin” dedi.

Reji masasına o anlarda müdahale eden Aziz Güvener kameralar karşısında canlı yayında konuşan Hüaseyin Cumalı’nın ekrana gelmesine izin vermez iken bu kez Zafer Tokuş, “Cumalı’yı ekrana verin” dedi. Cumalı ekrana geldi ama sesi ekrana gelmedi. Gazeteci Hüseyin Cumalı’nın önce görüntüsüne sansür uygulayan Aziz Güvener, gazeteci Cumalı konuşmaya başladığı andan itibaren sesini keserek sansür uyguladı.

Gazetecinin gazeteciye yaptığı sansür büyük tepkiye neden olurken, gazeteci Zafer Tokuş, “Önümüzdeki Cuma günü saat 21.00’de yayınlanacak olan Gazeteciler soruyor programında bu şık olmayan durumla ilgili açıklama yapacağım” dedi. Yaşanan olayla ilgili konuşan Hüseyin Cumalı ise, “TV 264 ekranlarında Aziz Güvener, ekmek yediği ekranlarda Aziz Güvener bir tek bana değil, benimle birlikte gazeteciler soruyor isimli programda bulunan Zafer Tokuş, Safa Polat ve Hakan Turhan’ı sert dille eleştirdi” dedi.

Ekmek yediği kurumdakileri sert dille eleştiren Aziz Güvener ile ilgili  konuşmasını sürdüren Hüseyin Cumalı, “Kurum Genel Yayın Müdürü Hakan Turhan ile Kurumun sahibi Zafer Tokuş’u eleştirmesine, ekmek yediği kurumu eleştirmesine ben karışma beni eleştirse angajman kuralları gereği benden misliyle cevabını alır. Aziz Güvener’in arkasına aldığı yazılı ve görsel medyayla bu kentte kurduğu korku imparatorluğundan ben korkmam. Ben belediye başkanı, 657 devlet memuru, iş adamı değilim. Onda kalem varsa bende de kalem var” diye konuştu.

Dün akşam TV 264 ekranlarında hepimize yaptığı eleştirilerle ilgili olarak şahsımla ilgili cevap hakkımı kullandım. Ama bana sansür uyguladı. Bu kentte herkesi eleştirecen. Gazetecileri de eleştirecen ama cevap hakkını kullanan bir gazeteciye bile tahammül edemeyecen. Sansür uygulayacan ve bu kentte gazeteciyim diye gezecen. Sonra ekranlarda seviyeden bahsedecen. Açık ve net söylüyorum. Sonu ne olursa olsun ben cevap hakkımı sonuna kadar kullanırım. Onun kurduğu korku imparotorluğundan korkan Cumalı namerttir” dedi.