DİJİMED Başkanı Ersin İbil, 2021-2022 eğitim öğretim yılını yayımladığı mesajla kutladı.

Dijital Medya ve Habercilik Derneği (DİJİMED) Başkanı Ersin İbil, ilk ders zilinin çalmasıyla başlayan 2021-2022 eğitim öğretim yılını kutladı. Koronavirüs salgınının devam ettiğine dikkat çeken Başkan İbil, “Yüz yüze eğitim için alınan kararlara velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz uymalı, eğitim yüz yüze devam etmeli” dedi.

DİJİTALİN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanan uzaktan eğitim sürecine değinen Dijital Medya ve Habercilik Derneği (DİJİMED) Başkanı Ersin İbil, “Salgın tedbirleri kapsamında eğitim modelimiz tümüyle şekil değiştirmişti. Aslında sürekli içerisinde bulunduğumuz dijitalin eğitim alanında neler yapabileceğini görmüş olduk. Tabi ki de uzaktan eğitim sürecinde aksaklıklar oldu ama güzel toparlandı. Öğrencilerimizin bu dönemde eğitimden okuldan uzak kalmaması adına önemli adımlar atıldı ve eğitimde açık oluşmadan süreç tamamlandı. İnterneti olmayan mahalleye mobil araçlar, tablet-bilgisayarı olmayan evlere gerekli ihtiyaçlar sağlandı ve bunun gibi birçok konu sayabiliriz. Devletimiz şu süreçte gençliğe, ülkemizin geleceğine verdiği önemi bir kez daha gösterdi” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN AŞIMIZI OLALIM

Velilere ve öğretmenlere seslenen İbil, “Bugün itibariyle ülkemizde binlerce öğrencimizle eğitim öğretim yüz yüze başladı. Çocuklarımızın yüz yüze eğitime devam edebilmesi için ve en önemlisi hayatımızı tümüyle etkisi altına alan Koronavirüs salgınının önüne geçebilmemiz için aşılarımızı olmamız gerekiyor. Burada en büyük sorumluluk velilerimize ve öğretmenlerimize düşüyor. Yüz yüze eğitim sizin ellerinizde diyebiliriz. Lütfen aşılarımızı olalım, yayımlanan genelge ve rehberlere uyalım ” ifadelerini kullandı.