Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, Bitlis Tatvan kırsalındaki helikopter kazasında şehit olan askerlerimiz için baş sağlığı mesajı yayınladı. Kaya, Bitlis Tatvan kırsalında kaza geçiren helikopter de şehit olan 9 kahraman Mehmetçiğe Allah’tan rahmet, yaralı 4 askerimize de acil şifalar diledi.

9 askerin şehit olduğu, 4 askerinde yaralandığı haberlerinin Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklama ile öğrenildiğini dikkat çeken ve bu acı haberin yüreğimizi yaktığını söyleyen İbrahim Kaya,  Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere havalanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Cougar tipi helikopterle irtibatın kesildiği, arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığının duyurulduğunu belirterek, şehit olan askerler arasında 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da bulunduğunu üzüntüyle öğrendik, dedi.

Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, “Millet olarak hepimizi acıya ve üzüntüye boğan bu elim kazanın son olmasını diliyoruz. Kazada şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabrı cemil niyaz ediyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar dileyerek, bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını Allah’tan diliyorum. Rabbim, milletimize başka acılar göstermesin” dedi.