Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, 13 Nisan Salı günü başlayacak olan Ramazan ayı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Fazileti ve bereketiyle gelen Ramazan ayının, Covıd-19 salgın hastalığının meydana getirdiği buhrandan milletimizi kurtarmasına vesile olmasını temenni ettiklerini belirten Kaya, tüm Müslümanların dua ve zikir ile bu mübarek ayı geçireceğini belirterek,  11 ayın sultanı olan Ramazan ayının milletimizin acılarını unutturmasını umduklarına vurgu yaparak, beden ve ruh sağlığının korunması ve temizlenmesi için fırsat ayı olan mübarek Ramazan ayının milletimizin salgın hastalıktan kurtulmasına ve ülkemizin kalkınmasına vesile olmasını temenni ettiklerini söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Ramazan ayına halk arasında Oruç ayı denilmektedir. Oruç, nefsi terbiye etmenin en güzel yoludur. Oruç tutan kimse nefsine tuzak kuran dünya arzularının tümünden kurtulmuş olur. Ramazan ayında Şeytan zincire vuruluyor ve O yüce Yaratıcı kullarına ihsanda bulunuyor. Müslümanların ruhunun ihtiyacı olan manevi gıdalar da bu ayda mevcuttur! Dolayısıyla bu ayın feyzinden, rahmetinden, bereketinden faydalanarak gaflet uykusundan uyanmamız gerekiyor. Oruç, zengin ile yoksulu aynı sofrada buluşturan, aynı duyguyu, aynı heyecanı yaşatan bir ibadettir.
Ramazan ayında tutulan Oruç, nefsin arzu ve isteklerini sınırlayarak ve sabır göstererek ruhun temizlenmesini sağlayan bir ibadettir. Günahlardan arınmayı sağlayan Ramazan ayı; yoksulun, hastanın, kimsesizin ve yardıma muhtaç olanların hatırlandığı bir aydır. Allah’ı bolca zikredip ibadetlerimizi artırarak iyi kul olmak zorundayız. Oruç, insan iradesini güçlü kılan bir ibadettir. Oruç, kanaat etmeyi, israftan kaçınmayı öğretir. Müslümanların en cömert olması gereken aylardan biridir.
Ramazan ayı fazileti bakımından üstün olan aydır. Kur’an-ı Kerim bu ayda indirilmiştir. Yeryüzünün Allah’ın nuru ile aydınlandığı bir aydır. Müslümanları kötülükten alıkoyan, doğru yolu gösteren, vücudu ve ruhu temizleyen bir aydır. Gösterişli ve masraflı sofralardan kaçınmak bu ayın faziletinin gereğidir. Bu ayda açlar doyurulmalıdır. Ramazan ayı ibadet ve yardımlaşmanın en yoğun yaşanması gereken aydır. Oruç, açları anlamamızı sağlayacak yegâne ibadettir.
Bu vesile ile mübarek Ramazan ayının başta ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ülkemizin kalkınması, refahı, milletimizin birlik ve beraberliğine, huzuruna, ülkemizi saran salgın hastalıktan kurtulmamıza ve hastalara şifa ayı olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyor, mübarek Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum.”