Damla İlim Kültür Hizmet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanının yardım kampanyası için yapmış olduğu basın açıklaması:

"Elazığ’daki depremde vefat eden tüm kardeşlerimize ve dün şehit olan 8 askerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

ÜMMETİ MUHAMMEDİN birliğini ve dirliğini tesis etmek için var gücüyle çalışan bu gücü önce Allah’tan ve sonra siz Arifiye halkımızdan alan DAMLA İLİM KÜLTÜR HİZMET SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ olarak yaklaşık 3 hafta önce “İDLİPTE İNSANLIK ÖLÜYOR” sloganı altında idlib’e yardım kampanyası başlatmıştık. Öncelikle Allah rızası ve mazlumların duasını alabilmek için idlib’e gönderilmek maksadıyla bır tır yiyecek giyecek ve battaniye olmak üzere insana değer veren dernekler federasyonu kısa adı İDDEF olan uluslararası yardım kuruluşu ile ulaştırmaya karar verdik. Bir tır dolusu yardımı en kısa zamanda gönderme niyetindeydik ki. Ancak ülkemiz sınırlarında meydana gelen deprem neticesinde yönümüzü Elazığ’a çevirmek zorunda kaldık. Elazığdaki depremin yaralarını devletçe milletçe sivil toplum kuruluşlarıyla hep birlikte hemen sardık. İDLİPTE İNSANLIK ÖLÜYOR yardım kampanyasına her türlü olumsuzluğa rağmen Allah’ın lütfü ve siz Arifiye halkımızın teveccühü ile bir tırın dolması 20 gün içerisinde tamamlanmıştır. Elhamdülillah… Bu yardım kampanyası süresinde bizlere maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen Arifiye kaymakamı, belediye başkanı müftü efendi milli eğitrim müdürü emniyet amiri binanın sahibi merhum Mehmet Sezer’in ve damadı Ahmnet Hamdi Albayrak kardeşimize teşekkür ediyoruz. Damla derneği olarak bize güvenerek emanetlerini teslim eden Arifiyeli tüm kardeşlerimize teşekkür eder kamuoyu ile paylaşıyoruz" dedi.