Yeni Cami semtinde lokanta işleten Bahattin Aydın bir yıldır kapalı olarak bekledikten sonra geçen ay kontrollü açılış yapıldığını belirterek “ Yüzlerce kişilerin omuz omuza kucak kucağa toplanıp kongre veya konuşmaların yapıldığı yerlerde bir şey olmuyor, sadece iftar yemeğinde mi olacak? dedi. Bahattin Aydın lokantaların tüm Türkiye de HES kontrolü ile açılma fikrini aylar önce ilk kez kendisi tarafından ortaya atıldığını tekrarlayarak “ Mart ayında kontrollü açıldık, bizler tüm tedbirleri alarak çalışıyoruz İftar yemeklerinde neden kapandık, işte bu bizi üzdü” dedi.

Bahattin Aydın iftar yemek süresinin kısa bir zaman olduğunu vurguluyarak “ İftar yemeği yarım saat içinde biter, aynı anda başlayan iftar yemeği için zaten masalarda kısıtlı oturma düzeni var, her masada ikişer defanfektan bulunuyor, girişler HES konrollü, giriş ve çıkışta maske takımı mecburi, bütün bunlar göz önüne alınırsa iftar yemekleri sorunsuz geçer” şeklinde konuştu.

Aydın lokantacıların her esnaf gibi çok ağır şartlar altında kaldığını ve mesleğe öyle devam edebildiklerini belirterek “ Bir yıllık beklememizin yarattığı sıkıntıdan geçen ayki açılmamızla bir nebze olsun rahatlamıştık, şimdi iftar kısıntısı geldi bu kararın belirttiğim tedbirler ışığı altında Valilik İl Hıfzısıhha kurulunda acilen görüşülüp lehimizde karar çıkmasını bekliyoruz” dedi. /Suat Beyenal