TV 264 ekranlarında her Cuma Akşamı yayınlanan “Gazeteciler Soruyor” isimli tartışma programını dün gece yine gündeme damgasını vurdu. Gazeteci Zafer Tokuş’un moderatörlüğündeki programa geçen hafta trafik kazası geçiren gazeteci Hakan Turhan katılamadı. Gazeteci Hüseyin Cumalı ile Gazeteci Safa Polat’ın katıldığı bin yataklı şehir hastanesi ele alındı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz geçtiğimiz günlerde inşaat ihalesinin yapıldığını açıklayarak “Yapılmasını vaat ettiğimiz bin yataklı Sakarya Şehir Hastanemiz 27 Mayıs 2021 tarihinde ihale edilmiştir. Yaklaşık maliyeti 1 milyar 628 milyon 465 bin 608 TL olan hastanemizin ihalesi inceleme süreci geçer geçmez inşaat çalışmaları başlayacaktır. Sakarya'mıza hayırlı olsun” demişti.

Programda konuşan Gazeteci Safa Polat, "27 Mayıs'ta yapılan ihalenin ardından resmi itiraz süreleri de sona erdi ve ihale resmiyet kazandı. Bin Yataklı Şehir Hastanesi’nin ihale sürecinin tamamlandığı Sağlık  Bakanlığının sitesinde de güncellendi" dedi. Serdivan Alandüzü Bölgesi’nde yapılacağı tahmin edilen Bin Yataklı Şehir Hastanesi ile ilgili konuşan Cumalı ise, “Gelinen noktaya bakın tam Kemal Sunal filmi gibi” dedi. 

İhalesi yapılan, itaraz süresi biten Bin Yataklı Şehir Hastanesi’nin yerinin resmi olarak açıklanmadığını söyleyen Cumalı, “Gelinen nokta tam Kemal Sunal filmi gibi oldu. İhalesi tamam ama yeri resmi olarak açıklanmıyor. Herkes Alandüzü diyor ve biliyor ama neden resmi olarak yer açıklanmıyor! Burası ne inşaatı! MİT Bölge binası mı” dedi. 

Bu sözlere tepki gösteren ve “Bak 2021 yatırım yılına alındı” diyen Safa Polat’a da çatan Cumalı, “ Neyi savunuyorsun! Hastanenin ihalesi tamam da yeri neden açıklanmaz. Komşu hastaneyi bitirdi, mersin bitirdi. Bizim ise daha yeri belli değil. Bize ölümü gösterip sıtmayla razı ediyorlar” dedi.