Kış mevsiminin bir numaralı kış çayı olan ıhlamurda bu yıl fiyatlar değişmedi.  Tezgahlarda yerini alan ıhlamur kafelerde 10 ila 15 lira arasında değişiklik gösterirken aktarlarda 100 gramı 20 liradan satılıyor.

//Dilan Anahtar//

Birçok üründe fiyat değişikliği yaşanmasına rağmen bu yıl fiyatlarında bir oynama olmayan ıhlamur hakkında bilgi veren esnaf Kurucu, “Ihlamuru Sakarya’nın yüksek bölgelerinden biri olan Hendek ilçesinden alıyoruz. Bazen yayla bölgelerinden de gelenler oluyor. Ihlamur kış mevsiminin vazgeçilmezlerinden biri olduğu için bizler de tezgahımıza koyduk. Şu anda pek rağbet görmüyor ancak soğukların da gelmesiyle birlikte talep olacağını düşünüyorum” dedi.

İŞTE IHLAMURUN FAYDALARI

Stresli bir günün ardından tüketilen ıhlamur çayı, içeriğindeki uçucu yağların etkisiyle kişinin vücudunun ve zihninin rahatlamasına yardımcı olabilir. Strese bağlı olarak ortaya çıkan akne, sedef gibi bazı cilt rahatsızlıklarının iyileşmesini destekleyebilir. Solunum yollarına ait enfeksiyonlarda oluşan boğaz akıntısının yumuşatılmasında etkilidir. Bal ile birlikte hazırlandığında boğaz bölgesinde oluşan rahatsızlığın giderilmesinde daha etkili olduğu bilinir. Bazı rahatsızlıklarda oluşan öksürüğün azaltılmasında etkili olduğu düşünülür. Yemeklerden sonra tüketildiğinde hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlık gibi şikayetlerin oluşmasını önleyebilir. Ihlamur çayı, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir. Limon ile birlikte tüketildiğinde bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı olur.