2021 yılı Ocak ayında, İçişleri Bakanlığı tarafından, afetlere hazırlıklı bir Türkiye için toplumda önlem alma bilinci kazanılmasını hedefleyen, bu dönüşümü gerçekleştirmek ve vatandaşların afetlerde güvende kalabilmeleri için 2021 yılı “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edildi. Bu kapsamda Sakarya AFAD İl Müdürlüğü tarafından tüm ilde afet eğitimi seferberliği başlatılarak ilçelerde halka, öğretmenlere, muhtarlara yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi.

Kocaali İlçe Kaymakamlığı tarafından Nisan 2021 eğitim planı kapsamında düzenlenen Afet Farkındalık Eğitiminde, AFAD Eğitim Gönüllüsü Ayşegül Paçalı tarafından Kocaali İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda iki oturum şeklinde, Covid 19 tedbirleri alınarak sağlıkçı, din görevlileri ve Halk Eğitim Merkezi kurs öğreticilerinden oluşan yaklaşık 50 katılımcıya eğitim verildi.

Bir sağlıkçı olarak pandemi sürecinde 1 yılı aşkın süredir mücadele veren eğitimci, Ebe Ayşegül Paçalı "Covid19 ile mücadelemiz sürüyor, ancak beraberinde meydana gelebilecek ikincil bir afete hazırlıklı olmamız hayati bir mesele, toplum olarak bu bilinci kazanabilmemiz için her bireyin eğitilmesi çok önemli. İnsan hayatının ve toplum sağlığının korunmasına gönül vermiş bir insan olarak ay başında yüzü yüze eğitimlerimizi tamamladım, bu süreçte de online olarak hizmetlerimi sürdürmeye devam edeceğim." dedi.