// Haber Merkezi // 

Sakarya’nın tarihi camisi Orhan Cami tam 15 ay süren restorasyon çalışması sonrasında dün törenle kapıları tekrar ibadete açıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katıldığı açılış töreni sonrasında sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, “Orhan Cami imam ve müezzinleri 15 ay boyunca çalışmadan maaş aldılar mı! Almış iseler alınan paralar helal mi?” diye sordu.

Bilindiği gibi Orhan Gazi Camii dün törenle açılmış ve törende konuşan Erbaş, “Cenabı Hakk’a şükürler olsun ki 15 aylık hasret bugün bitiyor. Camiler, şehirlerin kalbidir. Orhan Camii de Sakarya’nın kalbidir. Çocukluğumuzdan beri bunu yaşayarak bugünlere geldik. Gönlümüz daraldığında şuradan geçerken hemen camiye girer ve namazımızı kılarız, burada bulunduğumuz müddetçe Orhan Camii’nin bu güzel havasını birlikte teneffüs ettik” demişti.

Pro. Dr. Ali Erbaş, “Eğer ölmek istemiyorsan, ölmez bir eser bırak atasözüne uyarak Orhan Gazi hazretleri işte kendisinin adını ebediyen kıyamete kadar unutulmayacak şekilde bu eseri bırakmış, asırlar geçtikten sonra bugün binlerce insan, yüz binlerce insan burada secde ettiği müddetçe Orhan Gazi’nin ruhuna sevap gidiyor, dualar gönderiyoruz. Bize ibret olsun bugün onların torunları olarak, ecdadımızın torunları olarak eğer insanlığın hayrına bir eser bırakırsak bizlerde kıyamete kadar anılacağız” diye konuşmuştu.

Erbaş, “ Camilerimizi biz sadece namaz kılınan yerler olarak kullanmıyoruz, her camimiz bir mekteptir, bir medresedir. Her camimizde, cami dersleri vardır, cemaatimizi davet ediyoruz, namazlardan önce, namazlardan sonra hocalarımızın yaptığı ilmihal ve Kur’an derslerine iştirak edelim” demişti.