Ayağında parmak arası terlikle sergilenen oyunda evli gençlerin eşlerine yalan söyleyerek kültürümüzde bulunmayan bekârlığa veda partisi adı altında gayri meşru ilişkiye yönelik bir konunun ele alındığını hatırlatan Kaya, neresinden bakarsanız bakın eğlence programı adı altında tam bir rezillik sergilenmektedir, diye ifade ettiği program hakkında şunları söyledi:

“Eğlence programındaki ana konunun “bekârlığa veda partisi” olduğu, ancak bunu yapanların evli oldukları ve eşlerine yalan söyleyerek bir tatil kentine geldikleri anlatılıyor ve yalanları ortaya çıkmasın diye sergiledikleri şaklabanlıkta imamlık gibi yüce bir makamı alaya aldıkları görülüyor.

Rezil show programını, %92’si Müslüman olan ülkemizin İslam kültürüyle karşılaştırmalı analiz ettiğimiz zaman; İslam kültüründe bekârlığa veda partisi gibi akıl almaz rezillik ve ahlak dışı hareketlerin sergilendiği bir kültür kesinlikle yoktur. İslam kültüründe evli eşler birbirlerine yalan söylemezler. Yine İslam kültüründe Hz. Peygamberin görev olarak üstlendiği imamlığın alaya alınması kesinlikle yoktur. Bu oyunda hem imamlık hem de bu yüce görevle açıkça alay edilerek aşağılanmaktadır.

Güzel dinimiz İslam, yalanı kesinlikle haram kılmış ve yasaklamıştır. Zira yalan söylemek bir hastalıktır ve oyundan da anlaşılacağı üzere, oyundaki karakterler yalanı huy edinmiş kimselerdir. Müslümanların kendilerini korumaları gereken yalan gibi kötü ahlakın adeta masum gösterilmeye çalışıldığı görülüyor. Bu rezilliği izleyen çocuk ve gençlerin olumsuz etkilenecekleri aşikârdır. Doğruluk ve dürüstlük imandan sonraki en güzel davranıştır. Evli çiftlerin birbirlerine yalan söylemesi ise hiç düşünülemez. Vicdanları yaralayan ve yuvaların yıkımına neden olan kötü bir huydur. Müslüman yalan söylemez, çünkü Müslümanın güvenilir olması beklenir.

Cenabı Allah Bakara Suresi 10. Ayette; "Kalplerinde hastalık vardır. Allah da hastalıklarını arttırmıştır. Yalan söylemekte olduklarından dolayı, onlar için acı bir azap vardır." Nur Suresi 11. Ayette; "Doğrusu, uydurulmuş bir yalanla gelenler, sizin içinizden birlikte davranan bir topluluktur; siz onu kendiniz için bir şer saymayın, aksine o sizin için bir hayırdır. Onlardan her bir kişiye kazandığı günahtan (bir ceza) vardır. Onlardan (iftiranın) büyüğünü yüklenene ise büyük bir azap vardır." Kur’an’da yalan üzerine pek çok ayet vardır. Peygamber Efendimizin de bu konu da sayısız hadisleri bulunuyor. İmamlık gibi yüce bir görevi ifa edenlerle, bunların yaptıkları görevin alaya alınması hafifliktir! İmamları rencide etmeye çalışanlar kendileri aşağılıktırlar. Biriyle alay etmek dinimizce yasaklanmıştır. Allah şöyle buyuruyor: “Andolsun ki, senden önceki resûllerle de alay edildi. Alaya aldıkları (şey), alaycıları çepeçevre kuşattı. (6/En'âm 10). Başka bir ayette; “Andolsun ki sözlerini onlara soracak olsan: “Lafa dalmış, eğleniyorduk.” diyeceklerdir. De ki: “Allah’ı, ayetlerini ve Resûlü’nü mü alaya alıyorsunuz?” (9/Tevbe 65).

Yalan ve alayla ilgili eğlenceleri nedeniyle kendilerini helak eden günümüz müşriklerini yüce Allah ıslah eylesin. Sendika olarak, RTÜK’ün bu konu da gerekli yasal işlemleri başlatmak üzere derhal harekete geçmesini istiyoruz.”