TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Serdivan AVM yanında yapılan yeşil alan kaydırmasının iptali için İdare Mahkemesi'ne başvurduklarını duyurdu.

Hüsnü Gürpınar, yaptığı yazılı açıklamada, Serdivan Mahallesi 132 Ada 18 No’lu parselin Park Alanından çıkarılıp Ticaret Alanına dönüştürülmesi, park alanının aynı bölgede bulunan Mina Özdoğancı Anaokulu ve Kanada Özel Eğitim Merkezi okullarının bulunduğu alana kaydırılması yönünde değişikliğe gidildiğini belirtti. Yapılan plan değişikliğinin, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere, şehircilik ilkelerine, planlama tekniklerine ve kamu yararına uygun olmadığı gerekçesi ile şube olarak itirazda bulunduklarını ifade eden Gürpınar, "İtirazımızın kabul edilmemesi sebebi ile konu şubemiz tarafından İdare Mahkemesine taşınmıştır" dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU
T.C. Sakarya 2. İdare Mahkemesi Başkanlığı tarafından, konuya ilişkin bilirkişi incelemesi yaptırıldığını ve  konu ile ilgili rapor hazırlandığını vurgulayan Gürpınar, şunları kaydetti:

"Bilirkişi heyetince hazırlanan raporda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve onaylanan Mina Özdoğancı Anaokulu ve Kanada Özel Eğitim Merkezi okullarının bulunduğu alanda yapılan plan tadilatının;

Üst ve alt ölçekli plan kararının birbiriyle uyumlu olmadığı ve planların kademeli birliktelik ilkesine aykırılık taşıdığı,

Gereklilik analizlerini ayrıntılı açıklayan plan raporu bulunmadığı, bu kapsamda mevzuata uygun olmadığı,

Kentsel alt yapı etki değerlendirme raporunun plan aşamasında bulunmaması sebebi ile mevzuata aykırılık gösterdiği ve şehircilik ilkelerine aykırılık taşıdığı,

'Resmi Kurum alanının azaltıldığı',  bu işlemin hangi üstün kamu yararı ilkesine yönelik olduğunun anlaşılamadığı belirtilmiştir.

Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı Değişikliğinin, plan hiyerarşisine, imar mevzuatına, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına aykırılık gösterdiği kanaati ile hazırlanan bu rapor mahkeme başkanlığına sunulmuştur."