HABER // ALATTİN ONUR //

Akyazı Belediyesi iştiraklerinden Ak Belde AŞ kasasından yaklaşık 4 milyon liranın kayıp olduğu paranın nereye gittiği hala bulunamadı.

Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan tarafından Ak Belde A.Ş. hesaplarını kontrol ettirmek için çağırılan bağımsız denetim uzmanlarının raporları sonucunda Ak Belde A.Ş. kasasında olması gereken 3 milyon 900 bin liranın kasada olmadığı nereye harcandığı konusunda da bir evrak bulunamadığı iddia edilmişti.

Bilindiği üzere geçmiş son 5 yılda kötü yönetimler ve usulsüzlükler nedeniyle iflas noktasına gelen, kasasındaki 4 Milyon liranın buhar olduğu iddia edilen, mal varlıkları alacaklı firmalarca haczedilen Akyazı Belediyesi'ne ait Ak Belde A.Ş. bakanlık müfettişleri tarafından inceleme altına alınmıştı. Belediye ve iştirakları üzerinde yapılan inceleme ise halen devam ediyor.

Müfettişler yaklaşık 5 aylık çalışma sonrası eski Belediye Başkanı Hasan Akcan, eski Şirket Müdürü Nail Kahveci ve o dönem Ak Belde'de çalışanları ve müteahhit firma temsilcilerini tek tek çağırıp geçmiş dönemle ilgili bilgilerine başvurdu. 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı olan Bilal Soykan'ın göreve geldiği dönem Ak Belde hesaplarını bağımsız denetleyecilere incelettiği ve bu inceleme sonrasında yaklaşık 4 milyon liranın kayıp olduğu ortaya çıkmıştı. Son rakamlara göre yasal faizleri ile birlikte 85 milyon TL borcu bulunan Akyazı Belediyesi'nin iştiraki Ak Belde'nin ise yaklaşık 23 milyon TL borcu bulunuyor. Şirket ve belediyenin toplam borcu bu rakamlara göre 100 milyonun üzerinde.