İngiltere'de ortaya çıkan koronavirüs mutasyonu nedeniyle Türkiye'de teyakkuza geçildi. Koronavirüs mutasyonunun ortaya çıkması üzerine 20 Aralık gecesi İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika’dan Türkiye'ye uçuşların askıya alındığı duyurulmuştu.

Yaşanan gelişmeler sonrasında ise Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçerek son bir hafta içinde İngiltere'den Sakarya'ya gelen kişilerin tespiti için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda bir haftada İngiltere'den Sakarya'ya 15 kişinin geldiği tespit edildi.

Görevli ekiplerce ulaşılan 15 kişi için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (SEAH) mutasyona uğramış virüs olma ihtimaline karşı test yapıldı. Yapılan test sonrası 15 kişi evlerine gönderilerek karantina altına alındı.

Mutasyona uğramış virüs olabileceği şüphesiyle 15 kişiye dün yapılan test sonuçları bu sabah saatlerinde belli oldu. Alınan son bilgiye göre,  mutasyona uğramış virüs olma ihtimaline karşı yapılan test sonuçlarında 15 kişiden birinin pozitif çıktığı belirtildi. Testi pozitif çıkanla temasta bulunduğu belirtilen 9 kişi ise karantinaya alındı. Testi pozitif çıkan kişinin taşıdığı koronavirüsün mutasyonu olabileceğinden şüphelenilirken, bu kişiden alınan örnek üst laboratuvarda inceleniyor.