//Nurettin Eryılmaz//

Adapazarı Güneşler-Beşköprü hattında dolmuş şoförü olarak çalışan Erdal Erden'in aracına Suriye uyruklu bir şahıs yolcu olarak bindi. Suriye uyruklu şahıs araçtan inerken de içinde döviz ve türk lirasından oluşan değeri 500 bin TL olan poşeti unuttu. Dolmuş şoförü Erden, kısa sürede fark ettiği para dolu çantayı Suriye uyruklu şahsa teslim etti.

Suriye uyruklu şahıs, döviz ve türk lirasından oluşan değeri 500 bin lirayı aşan parayı kendisine ulaştıran dolmuş şoförüne teşekkür edip, 200 TL para ile ödüllendirdi.

Dolmuş şoförü Erdal Erden, o anları halk54.com mikrofonlarına şöyle anlattı: Peçeteye sarılmış bir torba buldum. İlk başta çöp zannettim, atacaktım. İçini açıp baktığımda para olduğunu gördüm. Torbanın içinde yüklü miktarda dolar vardı. Yaklaşık 50-60 bin dolar vardı, türk lirasıyla 500 bini geçiyor. Telsizimden anons geçtik para bulunduğa dair. Zaten o arada da para arıyorlarmış. Çarşıdaki durağımıza gitmişler. Bizde yapmamız gereken teslimatı yaptık." dedi.

Durak sorumlusu Osman Akçay ise "Arkadaşım bana arabasında bir miktar para bulduğunu söyledi. Daha sonra torbayı kontrol edip arkadaşlarla anons geçtik. Aşağıya indiğimizde zaten durakta bekliyorlardı. Parasını kaybeden arkadaş türkçe de bilmiyordu, yanında tercümanı vardı. Tercümanla beraber istişare yaptık, onun olduğuna kanaat getirdik. Kimliğine ve pasaportuna baktıktan sonra paranın şahsa ait olduğuna kanaat getirdikten sonra parayı teslim ettik." dedi.