// Selen Saatli - Esra Solmaz //

Diğer ülkelerin kendilerine sahip çıkmadığını, sadece Türkiye'nin kucak açtığını belirten Fuat Oruç, "Savaştan kaçtık, Türkmen olduğumuzdan hiç kimse bize destek olmadı. Türkiye destek oldu ama diğer devletler bizi sattı. Bizde buraya geldik. Pasaportumuz yok, buraya kaçarak geldik. Buraya geldiğim 8 sene oldu. Allah razı olsun, Türkiye bize kapıyı açtı. Arap ülkeleri bizi sattı." dedi.

'Vatanlarını satıp kaçtılar' şeklindeki söylemlere cevap veren Fuat Oruç, "Şimdi Türk halkı bizi yanlış anlıyor. Diyorlar ki; 'Vatanınızı satıp kaçtınız'. Ölümden kimse kaçmaz, ölüm her yerde var ama orada bizi maaşımızı kestiler, bütün silahları topladılar. Biz nasıl savaşırız bunlarla? Biz anlatıyoruz ama bizim sesimizi duyuran yok. Kötü insanlarımız da var ama bir insan için hepimizi kötü yapıyorlar. Diğer ülkelerde de kötü insanlar var. Ben Karasu'da 8 senedir yaşıyorum, Allah'a şükür Karasu halkı çok iyi davranıyor." dedi.

Suriyelilere memleketlerine gitmesine izin verildiği ancak kendilerine izin verilmediği için hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten Fuat Oruç, "Suriyelilerin memlekete gitmesine izin veriyorlar ama Iraklılara vermiyorlar. Benim annem Kayseri'de yaşıyor. Bağdat'a gitmesi lazım. Ona izin vermiyorlar. Suriyeliler senede 2-3 defa gidiyorlar, geliyorlar. Bize Irak'a gitmeye izin vermiyorlar. Buradan Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Lütfen bize de izin verin." dedi.

Irak'tan kaçış öyküsünü de anlatan Oruç, "2014'te Almanya'ya ve İsviçre'ye gitmek 300 dolar idi. Vallahi ben Türkiye'yi seçtim. Çünkü ben Türkmenim, ben burayı kendi ülkem gibi gördüm. Buraya gelirken 700 dolar verdim. Irak'ta Musul'dan çıktım, ondan sonra Suriye'ye girdim. Oradan da Türkiye sınırına yürüyerek girdim. " diye konuştu.