Gazeteci Mehmet Karakaş, mesai dışında da hastalarıyla ilgilenmeye devam eden ve işine aşık bir hekim olan Uzm. Dr. Cihan Kolip için "Azrail'in elinden adam alacak, ölümle sevdiklerimiz arasında dimdik duracak kadar başarılı ama bir o kadar da mütevazi." ifadelerini kullandı.

Karakaş, "Her kelimenin kendine göre bir ağırlığı vardır. Örneğin hasret özleme göre daha ağır bir kelimedir ya da aşk ucuna tutunsanız sizi de beraberinde uçuracak kadar hafiftir. Sakarya Bilge Hastanesi yoğun bakım uzmanı Uzm. Dr. Cihan Kolip 365 gün on call çalışan, mesai dışında da hastalarıyla ilgilenmeye devam eden işine âşık  bir hekim. Hiç durmadan çalan telefonları nedeniyle zor da olsa konuşmayı başardık." dedi.

Karakaş, "Her soruya verdiği cevap defalarca çalan telefonlarla kesildi ama sabırla kaldığı yerden sorularımı cevapladı, sevgiyle her çalan telefonu açmaya da devam etti. Nöbetten çıkmış olmasına, yorgunluğuna rağmen dinlenmek için kendisine ayırması gereken zamanı da zaman zaman hastalarına ayırıyor." dedi.

Karakaş, "Azrail'in elinden adam alacak, ölümle sevdiklerimiz arasında dimdik duracak kadar başarılı ama bir o kadar da mütevazi. Kapının önünde onu bekleyen ve dudağının arasından çıkacak tek iyi kelime için gözlerinin içine bakan ailelerle kendi ailesiymiş gibi ilgilenecek kadar da sevgi dolu bir insan." dedi.

Karakaş, "1 gün evvel tedavi gördüğü Bilge Hastanesinde, vefat eden kuzenim Nuriye Yücel’i bir hafta yoğun bakımda kaldığı sürece kendisinden yakından ilgilenen Yoğun Bakım sorumlusu Uzm.Dr. Cihan Kolip hocamıza teşekkür ediyoruz. O elinden geleni yapmıştı." dedi.