Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkan Yardımcısı İsmail Akmeşe, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Vatan topraklarını düşman işgalinden kurtarmak, arşı semaya yükselen ezanı Muhammediye’yi susturmak isteyenlere karşı kararlılıkla mücadele etmek ve özgürlüğümüzün sembolü olan bayrağımızın ilelebet dalgalanmasını sağlamak üzere 23 Nisan 1920’de açılışı yapılan ilk Meclis’i Mebusan’ın bugünkü Türkiye’nin kuruluş temellerinin atılmasını sağladığına dikkat çeken İsmail Akmeşe, Türk tarihi açısından önemli olan bu açılışın emperyalistleri hayal kırıklığına uğratan bir girişim olduğunu söyleyerek şunları ifade etti:  

“23 Nisan 1920, ulusal kurtuluş savaşının bir Meclis tarafından yönetilmesi, yeni Türkiye’nin inşa temellerinin atılması ve çağdaş Türkiye’nin kuruluşuna vesile olması açısından tarihi bir gündür. Milletin, kayıtsız ve şartsız egemenliği elde ettiği tarihtir. Türk Milletinin umutsuzluğu, yokluğu, çaresizliği yendiği tarihtir. Türk Milletinin geleceğinin aydınlık olması bu tarihte başlamıştır. Bu nedenle 23 Nisan’ın Türk Milletinde önemli bir yeri vardır.

23 Nisan’ın çocuk bayramı olarak kutlanmasını millet olarak önemsiyoruz. Çünkü çocuklar savaşların dışında yaşamalıdır. Onların ruhi ve bedeni gelişimleri savaşlarda zarar görmemelidir. Çocukları düşünen, çocukların savaşlardan uzak tutulmasının önemine vurgu yapan ve bu konuya dikkat çekmek için çocuklara milli bir bayram hediye eden tek ülke olarak gururluyuz. Çocukların sağlıklı, bilgili ve erdemli yetişmeleri, milli, ahlaki ve insani değerlere sahip bireyler olarak toplumda yer almalarını sağlamak ve bunun önemine dikkat çekmek açısından 23 Nisan Bayramı önemlidir.
Çocuklarımız geleceğimizdir ve aile olarak, millet olarak bizim için önemlidir. Onlara güzel ve yaşanılır bir dünya bırakmak için mücadele etmeliyiz. Çünkü yarınlarımız onlara emanettir. Onlar, bu ülkenin ve bu milletin aydınlık gelecekleridir. Dolayısıyla millet olarak özgürce yaşamak, geleceğimizin istikbalini ve istiklalini kurtarmak için verilen mücadelenin bir sembolü olan 23 Nisan 1920 tarihinin milletimizin tarihinde önemli yeri vardır. Bu kapsamda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın çocuklarımıza armağan edilmesi önemlidir. Bu bayram ile dünyaya önemli mesajlar verilmektedir.

Bu düşünce çerçevesinde, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Çocuklarımızın mutlu, bilgili, erdemli, milli ve manevi değerlerine bağlı, ufku açık birer fert olarak yetişmelerine vesile olmasını temenni ediyorum.”