Çamlıca Tepesi'ndeki onlarca radyo ve televizyon vericisinin tek bir noktada toplanması amacıyla projelendirilen Çamlıca Kulesi'nde son hazırlıklar tamamlandı. Çamlıca Kulesi'nin açılışı, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. 

Yapımına 2017 yılında başlanılan Çamlıca Kulesi, toplam 30 bin 150 metrekare bir alana sahip. Deniz seviyesinden 587 metre yüksekliği ile İstanbul'un ve hatta Avrupa'nın en yüksek yapısı olan Çamlıca Kulesi, ülkenin yayıncılık alanında bir ilke daha imza atacak.

29 Mayıs günü düzenlecek törenle resmen açılacak olan İstanbul'un yeni simgesi Çamlıca Kulesi'nde ise Adapazarlı mimar Melike Altınışık'ın imzası bulunuyor.

Melike Altınışık kimdir?
1980 yılında Sakarya'da doğdu.2003 yılında Lisans eğitimini Istanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde bölüm birincisi olarak tamamladı. 2004-2006 yılları arasında Londra'da Architectural Association Design Research Laboratory'de Mimarlık ve Kentsel Tasarım üzerine yüksek lisans eğitimi aldı. Istanbul'da kendi mimarlık pratiği Melike Altınışık Architects (MAA) kurmadan önce, Londra'da 2006-2013 yılları arasında Zaha Hadid Architects Londra ofisinde Proje yürütücüsü olarak uluslararası platformda tecrübe edindi. 2004 yılında uluslararası platformda başlayan profesyonel mimari çalışmaları ile uzmanlığını, master-plan, yüksek yapılar; konferans merkezi, müze gibi kültürel yapı tasarımlarından özel üretim mobilya tasarımlarına, farklı ölçeklerde, geniş bir yelpazede geliştirdi. Tasarımları ile Europe 40 under 40, FEIDAD Tasarım Ödülü (Far Eastern International Digital Architecture Design Award) ve İsviçre Sanat Ödülü (Swiss Arts Award) gibi birçok prestijli ödül aldı. Çeşitli ulusal, uluslararası ve davetli mimari proje yarışmalarında, konferanslarda, sergilerde ve yayınlarda yer aldı. MAA Projeleri arasında İstanbul’da yapımı devam eden fütüristik yapıdaki 369 metrelik "Istanbul TV ve Radyo Kulesi" ile Güney Kore'nin Seul şehrinde ki dünyanın ilk öncü"Robot Bilimi Müzesi" yer almaktadır. Melike Altınışık, MAA Istanbul ve Seul ofislerinde ulusal ve uluslararası mimari çalışmalarına devam etmektedir.