İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Koronavirüs salgını” konulu ek genelge gönderdi. 19 Ekim Pazartesi gününden itibaren 7 gün boyunca 7 ayrı konuda tüm il ve ilçelerde  genel denetimler  yapılacak. 

İçişleri Bakanlığı genelgesi sonrası Sakarya genelinde yapılacak olan denetimlerle ilgili  yeni kararlar açıklandı. Sakarya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul tarafından alınan kararla, 19 Ekim Pazartesi gününden itibaren önümüzdeki 7 gün boyunca 7 ayrı konuda yapılacak olan denetimlerin programı belirlendi. 

İŞTE GÜN GÜN YAPILACAK DENETİMLER:

19 Ekim Pazartesi: Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri başta olmak üzere kafe, restoran gibi yeme içme mekanları denetlenecek.

20 Ekim Salı: Şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları (okul servisleri dahil) ile havalimanı/gar/otogar gibi yerlerde denetim yapılacak.

21 Ekim Çarşamba: Organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere toplu işçi çalıştırılan fabrika, işletme vb. yerler ile personel servisleri denetlenecek.

22 Ekim Perşembe: Tanılı ya da temaslı olması nedeniyle izolasyona tabi tutulan kişiler kontrol edilecek.

23 Ekim Cuma: AVM'ler, cami ve mescitler, halı sahalar/spor tesisleri denetlenecek.

24 Ekim Cumartesi: Vatandaşların kalabalıklar halinde bulunabildikleri kamuya açık alanlarda (cadde, sokak, park ve bahçeler, piknik alanları, pazaryerleri, sahiller vb.) denetim gerçekleştirilecek.

25 Ekim Pazar: Berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, düğün ve/veya nikah salonları, lunapark/tematik parklar denetlenecek.