HALK54.COM
Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanına inşa edilen ve yapımı uzun yıllar süren Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin yeni binası, 10 Ağustos'ta hizmete açılacak. 10 Ağustos'ta hasta kabulüne başlayacak olan 370 yataklı hastanenin yeni binasında ilk etapta bazı bölümler hizmete açılacak. 

İŞTE HASTANENİN ÖZELLİKLERİ

HASTANE KAPASİTESİ KAÇ YATAK OLACAK?
Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları yeni hizmet binası 130 yataklı kadın hastalıkları ve doğum servisi, 165 yataklı çocuk hastalıkları servisi ve 75 yatak yoğun bakım olmak üzere toplamda 370 yatak sayısıyla hizmet verecek.

HASTANE BÜNYESİNDE HANGİ TEDAVİLER YÜRÜTÜLEBİLECEK?
Kadın Doğum ve Çocuk HAstalıkları Acil Hizmetleri, 5 ameliyat salonuyla ameliyat hizmetleri, yeni doğan çocuk yoğun bakım üniteleri, Perinatoloji Merkezi, Tüp Bebek ünitesi, Hastaya özel odalarda doğum hizmetleri, 8 yataklı anne oteli, tüm hasta odaları nitelikli hasta odası (lavabo ve banyolu) son teknoloji görüntüleme hizmetleri.

HASTANENİN KURULU OLDUĞU ALANIN BÜYÜKLÜĞÜ NE KADAR?
Toplamda; 8 kat olarak hizmet verecek olan hastane binası 48.390 metrekarelik kapalı alana sahiptir. Kadın doğum ve çocuk hastalıkları arsa alanı 35 dönümdür. İki bina için toplam arsa alanı 95 dönümdür.

GÖREV ALACAK TOPLAM DOKTOR VE PERSONEL SAYISI NE OLACAK?
Hastanede 20 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 20 Çocuk Hastalıkları Uzmanı, 2 Çocuk Cerrahisi Uzmanı, 200 Ebe Hemşire, 83 Temizlik Personeli, 65 Sekreter, 10 Güvenlik Personeli, 1 Diyetisyen, 1 Psikolog ve 1 Sosyal Çalışmacı olmak üzere toplam 403 personel görev alacak.

HASTANENİN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ NELER?
Her odada, lavabo, banyo, TV, buzdolabı, soğutma ve ısıtma sistemlerinin olduğu otel konforunda hasta odalarının olması, 8 yataklı anne otelinin olması, tüp bebek ünitesinin olması, 300 araçlık otopark alanına ilave 330 araçlık otopark alanıyla toplam 630 araçlık otopark alanına sahip olması, son teknolojik cihazlarla donatılmış olması.

YETİŞKİN VE ÇOCUK YOĞUN BAKIM YATAK KAPASİTESİ NEDİR?
20 yataklı Erişkin Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi, 10 yataklı Birinci Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, 20 yataklı ikinci Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, 20 yataklı üçüncü Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, 5 yataklı Yoğun Bakım İzolasyon Odası olmak üzere toplamda 75 yatak yoğun bakım hizmeti planlandı.