İzmir’in Seferihisar ilçesinde saat 14.51’de yerin 24 km. derinliğinde meydana gelen depremin çevre iller ile komşu ülkelerden de hissedilmesinin depremin büyüklüğü konusunda bilgi verdiğini belirten Kaya, depremin büyüklüğünü AFAD’ın 6,6, Kandilli Rasathanesinin 6,9 şiddetinde duyurduğunu, yurt dışı kaynaklarda ise 7 şeddetinde açıklandığını belirterek şunları söyledi:

“Öncelikle depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.  Cenabı Mevlâm mekânlarını cennet eylesin. Kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor ve geçmiş olsun diyorum. Hastanelerde tedavi gören yaralılara da geçmiş olsun diyor, bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını Allah’tan diliyorum. 1’i boğulma olmak üzere 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 252 vatandaşımızın da yaralandığını yetkililer açıkladı. Deprem gibi doğal afetlerin ne zaman geleceği belli değil ancak her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmamız gerektiğini bir kez daha anladık.  

Ülkemiz deprem bölgesi. Deprem fayı üzerinde yer alan geniş bir bölgeyiz. Bu nedenle tedbiri almak, takdiri ise Cenabı Allah’a bırakmak zorundayız. Depreme dayanıklı binaların inşası konusunda hassas olmalıyız. Görüldüğü gibi canlarımızı kaybediyoruz, malımız zarar görüyor; netice olarak ülkemiz, ekonomimiz zarar görüyor. Bu nedenle deprem konusu hafife alınmamalı ve bu konuda her türlü yasal yaptırımlar uygulanmalıdır.”