Korona virüs salgını büyükşehirlerde yaşamanın dezavantajını bir kez daha ortaya çıkardı. Salgın tehdidinin fazla olması ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle büyükşehirlerin cazibesi kalmadı. Yeni dönemde korona virüsten çekinenler emeklilik kozunu kullanıp, işlerine dönmüyor. İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde yaşayan çok sayıda memur da küçük şehirlerde yaşamak için tayin istiyor.

Türkiye'de korona virüs günlük vaka sayısının binin altına düşmesinin ardından normalleşme planları aşamalı olarak hayata geçiriliyor.

 Bayram sonrası 200 binden fazla iş yeri kapılarını müşterilerine açarken, milyonlarca çalışan da kademeli şekilde ofislerine ve iş yerlerine dönmeye başladı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde yaşayan ve salgın riski nedeniyle işine dönmek istemeyen binlerce kişi emeklilik kozunu kullanıyor.

Salgın sonrası büyükşehirlerde görevli olan çok sayıda memur da küçük illere tayin istiyor.

 BÜYÜKŞEHİRLER CAZİBESİNİ KAYBETTİ

Korona virüs salgını ile birlikte büyükşehirlerin cazibesini kaybettiği herkesin malumu.

İstanbul, Ankara gibi illerde salgının yayılma riskinin fazla olması vatandaşları daha küçük illere yönlendiriyor. Özellikle 60 yaş üstü riskli grupta yer alanların tersine göçü hızlandırması bekleniyor.

 TERSİNE GÖÇ HIZLANIYOR

TÜİK’in (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre İstanbul’a 2015’te 453 bin kişi göç etti. Bu şehrin son 10 yıldaki göç rekoruydu. 2018 ise 595 bin kişiyle en çok göç verdiği yıl olarak kayıtlara geçmişti: