Hendek’te bulunan 14 Nolu Nakliyeciler Kooperatifi, ülke genelinde başlatılan kontak kapatma eylemine destek vererek araçların kontaklarını kapattı. Elektronik tako mecburiyetinin getirilmesinin ardından şoförler rahatlarken akaryakıt, sigorta, köprü ve otoban ücretlerinin yüksekliği, buna mukabilen navlun ücretlerinde yükselme olmaması nakliyeci esnafını mağdur ettiğini iddia eden Hendek 14 Nolu Nakliyeciler Kooperatifi, ülke genelinde  başlatılan kontak kapatma eylemine destek vermek adına kontak kapattılar. Ülke genelindeki nakliyeciler sahipsiz kaldıklarını iddia ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendiler. 

EVRAKÇI DEĞİL NAKLİYECİYİZ

İş yok, mazot çok pahalı diye belirten 14 Nolu Nakliyeciler Kooperatifi üyesi Mahmut yaptığı açıklamada; “C belgesi, psiko teknik, SRC, dijital tako, dijital ehliyet, 10 tane ehliyet, bunları bize sundunuz. Biz ne yapacağız?  Bunların altından nasıl çıkacağız? Reise buradan sesleniyoruz. Biz evraklarla mı uğraşalım, çalışalım mı? Zaten iş yok. Mazot çok pahalı, para yok. Bir otobandan geçiyoruz  İstanbul-Hendek 670 TL. Osmangazi geçişi 300 TL.  Reis bizin çektiğimiz sıkıntıları sana ulaştırmıyorlar, seni düşürmeye çalışıyorlar. Bundan bilgin olsun” dedi.  

“ALLAHINI SEVEN BİZİ DUYSUN”

Kooperatif bahçesinde yapılan açıklamada kooperatif üyelerinin yanında bulunarak açıklamada bulunan Kooperatif Başkanı Hasan Ayar’da, kooperatif üyelerinin mağdur olduğunu dile getirerek;“ Üyelerim mağdur. Yaklaşık 15 gündür sesimizi duyurmak adına bütün kooperatif başkanları, birlik başkanları  olarak uğraşıyoruz. Maalesef bir tane AK Partili milletvekili yanımıza gelmedi. Seçim zamanı yanımızdan ayrılmıyorlardı şimdi neredeler? Şu gördüğünüz tüm üyelerim AK partililer. İstanbul bize kabe toprağı oldu. Yol sıkıntımız var, iş sıkıntımız var. Fabrikalardan fark istiyoruz fabrikalar vermiyor. Köprülerin, otobanların durumu, mazotun durumu  belli. Allah’ını seven bizi duysun” ifadelerini kullandı. Başkanın konuşmasının ardından üyeler alkış ve korna sesleri ile sözlerine destek oldu.

‘ŞOFÖR OLARAK ÇALIŞIN DEMEK İSTENİYOR’

Konu ile ilgili konuşan bir başka üye ise, nakliyecinin derdini dinleyenin olmadığını söylerken, “Ben Trabzona yük götürüyorum. Toplamda 3 günümü alıyor. Bu yeni yasa doğrultusunda aracı 9 saat kullanabileceğim sonra 12 saat istirahat.  Bu şekilde Trabzona gidiş dönüş 5 gün.  İyi güzelde zaten geri dönüş yükü yok. Otoban parası, akaryakıt parası, şoför ücreti, sigortası vs.Tüm bu zamlara rağmen navlun aynı nasıl olacak bu?  Bize gidin başka firmalarda şoför olarak çalışın mı demek isteniyor.” şeklinde konuştu.