Özellikle Marmara’da etkili olması beklenen soğuk hava dalgası bugün itibariyle kendini hissettirmeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda 24 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığı, bugün itibarı ile -3 derece kadar düştü.  Sabah saatlerinde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı öğle saatlerinde  şehir merkezinde de sulu kar olarak görüldü.

4 GÜN SOKAK YASAĞI
Uzmanlar, hafta içinde yaptığı uyarıları sürdürüyor. Yoğun kar yağışına karşı yetkililere hafta sonu yapılacak olan sokağa çıkma yasağının 2 gün daha uzatılarak 4 güne çıkarılmasını öneriyor. Bununla birlikte Meteoroloji Mühendisleri Odası Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Şen, Pazar akşam saatlerinde yağacak karın, Pazartesi ve Salı günü daha kuvvetli olacağını belirterek bu günlerde de Koronavirüs karantinası yapılması gerektiğinin altını çizdi.

SAKARYA'DA 4 GÜN DAHA KAR VAR
Bununla birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan hava durumu raporlarına göre bu daha başlangıç, asıl kar cumartesiyi pazara bağlayan gece etkisini gösterecek.  Pazar günü etkisini artıracak olan kar yağışının 5 gün boyunca Sakarya'yı etkisi altına alması bekleniyor