HALK54.COM/Şevval Geçin

“25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde” Hak-iş Konfederasyonu Sakarya İl Başkanlığının düzenlediği programda Özsağlık-iş Sendikası Sakarya Şube Kadın Komite Başkanı Derya Ölçer Kara tarafından okunan bir basın açıklaması yapıldı. 

TEK YÜREK OLDUK 
Hak-iş İl Başkanlığı Binasında yapılan basın açıklamasında, Hak-iş Konfederasyonuna bağlı sendikaların Şube Başkanları, yönetim kurulu üyeleri, işyeri sendika baştemsilcileri, işyeri sendika temsilcileri ve üyeleri hazır bulundu.

Yapılan basın açıklamasında şunlar kaydedildi: “ Bizler, bugün burada sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri olarak “25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde” kadınlara destek olmak üzere toplanmış bulunmaktayız.  Edirne’den Kars’a, tek yürek olmuş kadınlar ve anneler olarak “ŞİDDETSİZ BİR DÜNYA” sloganımızla; yerel, ulusal ve uluslararası kamuoyunu şiddetle mücadeleye davet ediyoruz.  HİZMET-İŞ olarak; zamandan bağımsız kalmamız mümkün olamaz. Artık kuşak değişikliklerinin örgütlülüğümüz içinde de yer bulduğu dönemde, üyelerimiz içinde önce Y, zamanla da Z kuşağı çoğunluğu artmaktadır. 

ÖNCÜLÜK ETMELİDİR 
Bu bağlamda teşkilatımızın ve personellerimizin iş-aile dengesini korumak amacıyla uzmanlarımızla destek veriyoruz. Biz teşkilatımızı, mensuplarımızı, üyelerimizi ve onların ailelerini “BÜYÜK HİZMET-İŞ AİLESİ” olarak tanımlıyor, şiddete karşı kadın erkek fark etmeksizin dik duruşumuzu gösteriyoruz.  Ülkemizin geleceğine, refahına, dini inançlarına, birlik ve beraberliğine zarar vermeye çalışan terör örgütlerine ve siyasi uzantılarına karşı yıllardır topyekûn mücadele içerisindeyiz. Türkiye’de 2019’da son 12 ayda 422 kadın, 2020’de son 12 ayda 410 kadın, 2021’de son 11 ayda 310 kadın maruz kaldığı şiddet sebebiyle hayatını kaybetti. Türkiye; Uluslararası Çalışma Örgütünün işyerlerinde şiddet ve tacizin önlenmesini amaçlayan 190 sayılı sözleşmenin kabulünde öncülük etmelidir. Sözleşmeye öncülük etmek sadece Hükümetin değil; tüm işverenler ve sendikalarında görevi olmalıdır. 

YETER ARTIK 
Kadın toplumun duruşudur. Sessiz çığlıkları tek ses olarak dünya üzerindeki kadın şiddetine “Dur!” diye haykıran güçlü bir sese dönüştürmeliyiz. Konfederasyonumuz ve sendikalarımızla; Diyarbakır Anneleri ’ nin mücadelesini, evlatlarına kavuşana kadar uluslararası sendika hareketine seslerini duyurmaya çalışıyor ve desteğimizi bir kez daha buradan yineliyoruz. İnanıyoruz ki azimle seslerini yükselen duyduğumuz “YETER ARTIK” feryadına destek vermek, safları sıklaştırmak, bir ve beraber olduğumuzu göstermek, geleceğimize sahip çıkmak hepimizin vicdani borcudur. “KADIN TOPLUMUN PARÇASIDIR” hareketi karşısında karanlık yapıların yıkılacağına gönülden inanıyoruz. Bizler bugün yine şiddetleri kınıyor, kadın toplumdur, kadın ailedir, kadın tamamlayandır diyoruz. Ailemizin baş tacı kadınlarımız için “ŞİDDETSİZ BİR DÜNYA” diliyoruz. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.”